Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.

På Godt finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Godt skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Godt penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Godt, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

Årets fineste kokebøker 2022

FLOTTE: Det har kommet bøker om både drinker og bakst dette året.
FLOTTE: Det har kommet bøker om både drinker og bakst dette året.
Foto: Ida Bjørvik/Aschehoug/Vigmostad Bjørke
godt.no

Kokebøker er en perfekt julegave. Disse likte vi aller best i 2022.

Vi i Godt-redaksjonen leser mange flotte kokebøker hvert år. Og i år som i fjor har vi prøvd å plukke ut hvilke kokebøker vi hadde hatt lyst til å finne under juletreet.

Noen bøker er fra Norge, andre er fra utlandet, men det de har til felles er at de er gitt ut i 2022 – og at de har noe litt ekstra ved seg. Vi har med kokebøker av både kokker, matbloggere, bartendere og bakere, og håper vi har klart å finne noe for enhver smak.

Foto: Press Forlag

Matblogger og skribent Helle Øder Valebrokk (som for ordens skyld har skrevet flere saker for Godt) står bak denne fargerike og flotte kokeboken om hvordan man lager «litt av alt».

Konseptet går ut på at man ikke nødvendigvis behøver å lage svære retter, men heller mange små – som man setter sammen litt som man selv vil.

I tillegg til de spennende oppskriftene, er boken full av flotte bilder tatt med høy blitsføring – noe som gir den et trendy og hipt preg.

Foto: Aschehoug

Anne Maurseth er en av Norges kanskje mest kjente bartendere, og har blant annet jobbet på Esben Holmboe Bangs cocktailbar The Conservatory.

Her har hun gitt ut en estetisk og elegant cocktailbok med over 60 oppskrifter på alt fra de helt klassiske til de mer obskure.

Vi liker spesielt godt at flere av de klassiske drinkene kommer i tre ulike styrkegrader: original, med lite alkohol og uten alkohol.

Foto: Kagge forlag

Samboerparet Eyvind Hellstrøm og Anita Rennan har de siste årene gitt ut flere kokebøker sammen, og i år kom deres blå kokebok om mat fra havet. Boken vant også nettopp prisen for årets beste norske kokebok.

Hvis du er fanget i en hverdag med mye ovnsbakt laks og en og annen torskefilet med eggesmør, bør du lese denne boken.

Den inspirerer, og gir deg lyst til å dra til en fiskehandler fort som fy. Skikkelig gode fiskemiddager virker ikke uoppnåelige lenger.

Foto: Vigmostad Bjørke

Martin Fjeld og Ille Brød startet en liten brødrevolusjon og plasserte virkelig surdeig på kartet igjen. Nå er han ute med sin andre kokebok, denne gangen med gjengen fra bakeriet. Boken er full av teknikker, bilder og personlige oppskrifter og historier fra alle sammen.

Denne tar deg gjennom hele prosessen, men passer nok ekstra godt for den som virkelig vil fordype seg og ta surdeigsbakingen til neste nivå.

Foto: Sweet forlag

Matstylist Marianne Pfeffer Gjengedal tok med seg familien til Sicilia for å komme unna den mørke vinteren. Med seg i bagasjen hjem hadde hun denne gjennomførte og inspirerende kokeboken med sicilianske kaker og desserter.

Forfatteren insisterer nemlig på at den søte delen av det sicilianske kjøkkenet har vel så mye å by på som middagsmaten.

Her får du både spennende historie og fristende oppskrifter, og det hele er svært så lekkert presentert.

Foto: Aschehoug

Ja, det er ennå tidlig, men julestemningen slo inn for alvor da vi først tok en titt på denne.

Med utgangspunkt i klassiske julekaker og juletradisjoner har Frida Anker Kulmus laget en bok som er full av kreativitet, spennende smakskombinasjoner og høytidsstemning.

Hva sies til goro med dill, servert med bakt mont d'or og et glass vin fra Jura? Eller krumkaker servert med løyrom og champagne?

Denne er perfekt for deg som setter pris på tradisjoner, men samtidig ikke er redd for å prøve noe nytt.

Foto: Norstedts

Vi har tidligere trukket frem den inspirerende Instagram-kontoen til den svenske kommunikasjonsrådgiveren og copywriteren Sedir Ajeenah.

I denne kokeboken følger han samme konsept som på Instagram, med steg-for-steg- bilder og enkle retter basert på gode råvarer.

Boken føles personlig, har spennende design og gir oss umiddelbart lyst til å sette i gang på kjøkkenet. Vi har allerede fått en prøvesmak og kan varmt anbefale burrata med bakte vindruer og estragon, prosecco pomodoro og pappardelle med friske urter og grønn chili.

Foto: Aschehoug

Denne lever virkelig opp til navnet! Reneé Fagerhøis ferske kokebok er en gavepakke til deg som liker å diske opp, enten det er helgefrokost hjemme, en større middag med venner – og alt derimellom. En leken og spennende bok som vi virkelig har siklet oss gjennom.

Her er det store smaker, gøyale retter og raust med forslag til menysammensetninger og tips om hva du kan drikke til maten.

PS. Vi kan også røpe at boken også gir deg oppskriften på trondheimsrestauranten Kraft Bodegas smått legendariske vaffel med steinsoppis (!)

Finn flere artikler:
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?