Til hovedinnhold

Bakeskolens bærspesial: Blåbær

FRISK: Eller frossen. Når det er sesong er valget enkelt, men muffins kan også bakes med frosne bær hele året. Foto: Elin Vatnar Nilsen
FRISK: Eller frossen. Når det er sesong er valget enkelt, men muffins kan også bakes med frosne bær hele året. Foto: Elin Vatnar Nilsen

I en serie på fem saker skal konditor Elin Vatnar Nilsen vise Godts lesere sine beste oppskrifter med sesongens bær. Først ut er blåbær!


Blåbær smaker eventyrlig godt i kaker og desserter og her får du oppskrift på det jeg forbinder aller mest med blåbær, nemlig blåbærmuffins og pannekaker. Det er tid for å sanke skogens blå, supersunne godsak. Blåbær er proppfulle av antioksidanter og er å få kjøpt i butikken hele året. Butikkbærene importeres fra hele verden og kalles hagebær. Bærene har et lyst fruktkjøtt, mens bærene fra skogen (Bilberries på engelsk) har en mørk farge tvers igjennom. Begge variantene er sunne, men ifølge ekspertene inneholder bærene vi plukker i skogen aller flest antioksidanter.

Blåbærmuffins (bilde over).

I konditoriet lager vi gjerne Crepes – dessertpannekaker som skal være tynnere enn tynnest og som serveres med for eksempel is og bær. Denne pannekakeoppskriften er en slik crepes-oppskrift, men disse spiser jeg like gjerne til middag, selv om det da ofte må en hel stabel til for å mette magene. Om du ikke har tilgang til naturens egne matkammers kan du kjøpe frosne blåbær. Til pannekakene rører du friske eller frosne blåbær med sukker til du synes det er passe søtt, eller du bruker ferdig blåbærsyltetøy. Stryk på, rull sammen og nyt!

NYTELSESRULL: Få ting er bedre enn pannekaker med blåbær. Foto: Elin Vatnar Nilsen
NYTELSESRULL: Få ting er bedre enn pannekaker med blåbær. Foto: Elin Vatnar Nilsen
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?