La det kje i påsken
Ingen påske uten lam, tenker du kanskje? La oss snu litt på det og si at i år skal det kje. For nå er det sesong for denne meget godt bevarte spesialiteten.
Ja, så godt bevart at den rett og slett ikke har vært særlig tilgjengelig. Noe som i grunnen er litt pussig med tanke på all geitosten vi nordmenn er så glade i. For hva skjer egentlig med de nyfødte bukkekjeene som neppe vil bidra nevneverdig til fremtidig brunostproduksjon? Det tror i hvert fall jeg har ført til en og annen lite hyggelig dag på jobben for bonden.
Nei la oss ikke bli triste, la oss heller glede oss over at dette supermøre og delikate kjøttet nå er i ferd med å nå ut til folket. Selv fikk jeg tak i både lår og bog, begge deler ble aldeles nydelige etter marinering, bruning og et par timer ved 120 grader i ovnen. For å være ærlig hadde jeg nok forventet en langt tydeligere egensmak, muligens med innslag av nettopp geit og litt fjøs, men kjøttet var mildt og mer i retning av kylling, kanin og dielam. Virkelig en flott råvare som jeg gleder meg til å legge på grillen utover våren og sommeren. Men først skal det altså kje i påsken.
Oppskriften finner du her.
Publisert: 22.03.2013 kl. 13:42
Oppdatert: 22.03.2013 kl. 16:17
Lag deg en gratis konto