Til hovedinnhold

Italiensk til helgen

13. november 2012Aktuelt
Lommetyvens pasta er en herlig, enkel italiensk pastamiddag. (Foto: Kim Nygård.)
Lommetyvens pasta er en herlig, enkel italiensk pastamiddag. (Foto: Kim Nygård.)

Helgens meny byr på pasta, pizza og parmaskinke.

Selv om det italienske kjøkkenet byr på meget mer enn pizza og pasta – og parmeskinke, er det allikevel dette som er noe av det første vi tenker på når vi tenker på italiensk mat. Og dette vi har satt på menyen denne helgen.

Fredag serverer vi spagetti med soltørkede tomater, rødløk, hvitløk og sitron.

Lørdagspizzaen blir skikkelig italiensk i form av en Quattro Stagioni – toppingen består av artisjokker, oliven, sopp og skinke.

Søndagsmiddagen er kyllingfilet rullet i parmaskinke, timian og salvie. Serverer du en mozzarellasalat ved siden av trenger du bare å lukke øynene, så bringes du rett til Italia.

Start gjerne måltidet med bruschetta – ristede brødskiver toppet med tomater, hvitløk og basilikum.

Og til dessert anbefaler vi tiramisu, lag-på-lag dessert med smak av kaffe, mascarpone og sjokolade, eller panna cotta, lettlaget italiensk fløtepudding, gjerne servert med jordbær- eller bringebærsaus.

Buon appetito!

Publisert: 13.11.2012 kl. 15:51
Oppdatert: 23.11.2015 kl. 15:47


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?