7 enkle desserter av iskrem: Så enkelt lager du hjemmelaget softis

FRISTENDE: Lise Finckenhagen viser deg hvordan du lager softis, freakshake, islatte, affogato og yoghurtis. Foto: Sara Johannessen
FRISTENDE: Lise Finckenhagen viser deg hvordan du lager softis, freakshake, islatte, affogato og yoghurtis. Foto: Sara Johannessen
AvLise FinckenhagenogSara Johannessen

Freakshakes, yoghurtis og softis - det er faktisk ikke så mye som skal til for å lage de store isfavorittene.

Kjøl deg ned med en kald fristelse. Lag din egen yoghurtis i en fei, eller rist frem en hjemmelaget softis. Du vil bli positivt overrasket over resultatet - helt sant!

Eller kast deg på trendbølgen og ta helt av med en freakshake. Her kan det virkelig kombineres og komponeres etter personlige preferanser.

Det er fristende å legge til at alt er lov når vi snakker om en milkshake som har overgått seg selv. Det er selvsagt lov å tone det ned altså, men det er jaggu morsomt å ta litt av også. Selv kan jeg i hvert fall bli skikkelig barnslig når det kommer til iskalde fristelser, noe en sjokoladeshake toppet med krem, donut og saltstenger er et bevis på. Søtt, søtt og litt salt og jøye meg så godt.

Eller hva med superkombinasjonen jordbærshake med ekstra jordbær toppet med «grillet» marshmallows?

For den noe mer sofistikerte kan kanskje en islatte være tingen?

Og når du er sånn passe mett og litt usikker på om du egentlig orker dessert, samtidig som du kunne tenkt deg både litt is og en kaffe - ja, hva gjør du da? Jo, da heller du espressoen over isen og sier entusiastisk: Affogato perfetto!

Del bilder av din hjemmelagde is, merk dem med #godtno og post dem på Instagram. De beste bildene republiserer vi!

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?