Betalte 160.000 kroner for å spise på norsk undervannsrestaurant

4. juni 2018Aktuelt
PÅ DYPT VANN: Gjestene på Restaurant Under vil sitte hele fem og en halv meter under vann. Foto: MIR og Snøhetta
PÅ DYPT VANN: Gjestene på Restaurant Under vil sitte hele fem og en halv meter under vann. Foto: MIR og Snøhetta

Paret ville være noen av de første som spiste på restauranten.

Vi har tidligere skrevet om norske Restaurant Under, som vil bli Europas første undervannsrestaurant. Restauranten skal være en del av Lindesnes havhotell, og ligger da altså delvis under vann. I spisesalen vil gjestene sitte fem og en halv meter under havoverflaten.

Nå har et par betalt hele 160.000 kroner for å være noen av de første som får spise på restauranten, som åpner mars 2019. Plassen ble kjøpt under en auksjon på et veldedighetsarrangement for demensforskning i Monaco denne helgen. Blant gjestene var blant annet Prins Albert av Monaco, ifølge en pressemelding.

– De blir blant de aller første som får spise på restauranten da dette skjer før offisiell åpning, og det syntes de var verdt en del. De får hele restauranten for seg selv, så det blir bare fire gjester og personalet som er der, forteller Gaute Ubostad, som driver Lindesnes havhotell med broren Stig.

Ubostad forteller at de ikke kjenner på et press for å levere, til tross for den unormalt høye prisen.

– Vi har hele tiden press på oss for å levere en opplevelse som er unik og i verdensklasse, men akkurat dette er et event vi skal klare å levere godt på, sier han.

Artikkelen fortsetter under bildet.

HØYT BUDSJETT: Siden prosjektstart har budsjettet økt fra 45 til i overkant av 50 millioner kroner, har hotelleier Gaute Ubostad tidligere sagt til Godt. Foto: MIR og Snøhetta
HØYT BUDSJETT: Siden prosjektstart har budsjettet økt fra 45 til i overkant av 50 millioner kroner, har hotelleier Gaute Ubostad tidligere sagt til Godt. Foto: MIR og Snøhetta

Kjøkkensjef Nicolai Ellitsgaard sier til Godt at han heller ikke kjenner på et spesielt press rundt akkurat denne middagen, men at han synes det er veldig gøy.

– Jeg visste ikke om dette før i går, men det er veldig spennende. Og fint at pengene går til et godt formål.

Ellitsgaard har foreløpig ikke begynt å tenke ut hva menyen skal være under den private middagen.

– Men jeg arbeider jo allerede nå med å eksperimentere og utvikle forskjellige smaker til selve menyen til restauranten, sier kokken.

Dette er for øvrig ikke første gang et bord på et norsk restaurant har gått for en høy sum. I juni 2017 betalte en anonym amerikaner nesten 127.000 kroner for et bord på trestjernersrestauranten Maaemo i Oslo. Pengene gikk da til et skoleprosjekt i New York som blant annet lærer barn om sunne spisevaner og miljøvern.

Internasjonal nyhet

KJØKKENSJEF: Nicolai Ellitsgaard skal være kjøkkensjef på undervannsrestauranten. Foto: Svein Bringsdal
KJØKKENSJEF: Nicolai Ellitsgaard skal være kjøkkensjef på undervannsrestauranten. Foto: Svein Bringsdal

Nyheten om undervannsrestauranten spredte seg som ild rundt en engangsgrill i tørt gress i oktober i fjor. Utenlandske medier som CNN, Independent og TIME skrev om restauranten, og VOGUE postet en facebookvideo som ble sett over 668.000 ganger i løpet av noen få dager.

– Vi håpet at restauranten skulle bli godt mottatt, men dette er i overkant av det vi hadde forventet og trodd. Det er ikke hver dag man prater med New York Times og Discovery Channel, sa Ubostad til Godt da.

Bygget er tegnet av det norske arkitektfirmaet Snøhetta. Restauranten skal være på 592 kvadratmeter, skal kunne huse omlag 100 gjester - og ligger altså delvis under vann.

Selve bygget konstrueres på en lekter, før det slepes til riktig sted. Deretter senkes lekteres på den ene siden, og holdes oppe på den andre siden av en annen lekter.

Publisert: 04.06.2018 kl. 13:09
Oppdatert: 04.06.2018 kl. 13:42


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?