Enkel kosemat til hytta

HYTTEKOS: Med enkle og få ingredienser kan du trylle frem deilig hyttemiddag som ikke tar lang tid å tilberede. Foto: Mette Møller (fra boken «Fotballmat»)/Sara Johannessen
HYTTEKOS: Med enkle og få ingredienser kan du trylle frem deilig hyttemiddag som ikke tar lang tid å tilberede. Foto: Mette Møller (fra boken «Fotballmat»)/Sara Johannessen
Natalie Ngo Granum

Selv om du er på hytta behøver du ikke å spise dårligere enn hjemme. Her får du tips til lettlagde middager til hytteferien.

Skal du tilbringe tid på hytta i vinterferien passer det med god mat på bordet, men som ikke krever at du må fylle opp hele kjøleskapet eller bruke halve fridagen på kjøkkenet.

Da er det praktisk med middagsretter som nesten lager seg selv i ovnen. Og det er mye godt som kan lages i ildfast form, alt fra helt enkel ovnsbakt laks til gratenger – eller rett og slett det du synes er godt. Mat i form er dessuten en ypperlig mulighet til å bruke opp rester eller det du har liggende i kjøleskapet i slutten av uken.

Mens wok og gryter er enkelt å lage i samme gryte for å slippe mest mulig oppvask. En pølsegryte trenger ikke å bli bare barnas favoritt. Pølse er tross alt ikke lenger bare pølse; det finnes mange spennende varianter å velge mellom.

Langpannepizza metter mange og er alltid en suksess hos både store og små. Mens deigen hever kan dere gå en liten tur eller bare slappe av på sofaen med en god bok. Ukens pizzaoppskrift bringer både frem kos og nostalgi, nemlig langpannepizzaen slik som vi husker den fra 80-tallet.

Enten du skal nyte helgen på hytta eller rett og slett avslappende dager hjemme, her får du våre forslag til enkle og gode middager:

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?