Til hovedinnhold

Dette bør du få med deg på Matstreif

2. september 2016Aktuelt
POPULÆRT: Festivalen i hovedstaden tiltrekker seg mange besøkende. Her fra tidligere Matstreif. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
POPULÆRT: Festivalen i hovedstaden tiltrekker seg mange besøkende. Her fra tidligere Matstreif. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Norges største matfestival byr på alt fra norske delikatesser til trendmat, samt nyttige kurs for store og små. Her er noen tips til hva du bør få med deg.

Matstreif braker løs for 12. gang helgen 2.-4. september i Oslo. Festivalen er høstens store begivenhet for mange matinteresserte, særlig om du er opptatt av norsk mat og drikke.

Matfestivalen som er åpen for alle på Rådhusplassen og Kontraskjæret tiltrekker seg mange besøkende. I tillegg til å få en liten smakebit på mat fra både store og små produsenter, er det mange muligheter til å kjøpe med seg lokale produkter hjem.

Med flust av boder, et tettpakket program og ulike aktiviteter er det imidlertid ikke like lett å få med seg alt. Derfor har vi plukket ut fem høydepunkter:

1. Nordisk mesterskap i baking og konditori

Under Matstreif kan du få med deg årets store bakebegivenhet og heie på det norske bakeri- og konditorlandslaget. Finland, Danmark, Sverige og Norge skal nemlig konkurrere mot hverandre i Nordic Bakery and Pastry Cup. I løpet av konkurransen skal utøverne presentere blant annet desserter, iskaker, sjokoladeskulpturer, showpiece, brød og søt hvetebakst.

Hvor og når: Prisutdeling på scenen fredag kl. 17.30 og lørdag kl. 18.00.

2. Utbeining av lammelår

FERDIGUTBEINET: Få eksperttipsene til hvordan du stykker lammelåret. Foto: Magnar Kirknes/VG
FERDIGUTBEINET: Få eksperttipsene til hvordan du stykker lammelåret. Foto: Magnar Kirknes/VG

Lammelår er en fast tradisjon for mange i påsken, men det er på høsten det virkelig er lammesesong. Velfødde, norske lam er en råvare i verdensklasse, men det er ikke bare bare å beine ut et lammelår. Da er det fint at vi kan lære av proffene.

Gjennom hele helgen arrangerer nemlig prat gratis kurs der ekspertene viser hvordan du stykker opp lammelår.

Hvor: Kursteltet på Rådhusplassen.

Når: Fredag kl. 13 og 17, lørdag kl. 13 og 16 og søndag kl. 16.

Anne på landet er en av Norges aller første food trucker. Foto: Godt.no
Anne på landet er en av Norges aller første food trucker. Foto: Godt.no

3. Food trucks

Foruten å smake på, se og kjøpe produkter, hører også spising med i en matfestival. En av mattrendene som har kommet til Norge de seneste årene, er food trucks. Det dukker stadig opp nye restauranter på hjul som tilbyr gatemat i farta - gjerne med et spennende konsept. I år finner du alt fra gourmet thaimat til franske crêpes blant food trucks-ene.

Og blir du selv inspirert til å starte en food truck (eller bare vil lære mer om hvordan det er å drive en), holdes det også foredrag av Anne på landet-gründer Bendik Romstad om hvordan komme igang og hva du trenger.

Hvilke: Anne på landet, Crêpes&more, Helt Rå Foodtruck, Gutta på Ås, Hitchhiker, Gutta på Ås, Hitchhiker, Kompass & Co, Rangalokk og Sushirull.

4. Barnas Matstreif

Også barna kan boltre seg på høstens matfestival. I barnekursteltet kan du ta med barna for å lære mer om norsk matkultur, samt lage egne polarbrød, lammekjøttboller eller den nye trendmaten hawaiisk poké. Dropp-inn matkursene er gratis og arrangeres i samarbeid med Kulinarisk Akademi hele helgen.

Hvor: Barnekursteltet.

Når: Fredag og lørdag fra kl. 11-17, søndag fra kl. 12-16.30.

5. Norsk øl

Skulle du bli øltørst, har du muligheten til å smake deg gjennom norske bryggerier fra hele landet i festivalens eget øltelt. Her finner du forskjellig øl fra 33 ulike produsenter. Selv om vi har brygget øl i Norge i nesten 3000 år, fikk ølbrygging en ny oppblomstring på 2000-tallet. I dag kombinerer mikrobryggeriene gammel norsk bryggetradisjon med internasjonal ølkultur og kreative påfunn.

Hvor: Ølteltet.

Hele programmet finner du på Matstreif sine nettsider.

Publisert: 02.09.2016 kl. 12:48
Oppdatert: 02.09.2016 kl. 13:01


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?