Årets matblogger 2016: Enkelt og visuelt på Spoon

21. oktober 2016Aktuelt
FRA HOBBY TIL JOBB: Silje opprettet først en matblogg i all hemmelighet for å samle sine egne oppskrifter. Det ga mersmak og i dag elsker hun både å lage og ta bilder av mat. Foto: Silje Feiring/Spoon.no/Trond Smedshammer
FRA HOBBY TIL JOBB: Silje opprettet først en matblogg i all hemmelighet for å samle sine egne oppskrifter. Det ga mersmak og i dag elsker hun både å lage og ta bilder av mat. Foto: Silje Feiring/Spoon.no/Trond Smedshammer

Matbloggen startet Silje Feiring som en del av det hun kaller 30-årskrisen. Men det er ikke alt som legges ut på bloggen - helst oppskrifter som gjør leserne sultne og gir dem lyst til å lage mat.

I høst kårer Mathallen Oslo og Godt.no for andre gang «Årets matblogger». Arrangementet ble første gang arrangert i 2014 for å hedre de norske matbloggerne, som de senere årene har tatt en stadig større rolle i å inspirere oss til å lage og spise god mat.

Årets fire finalister til «Årets matblogger 2016» er:

Trine Sandberg - www.trinesmatblogg.no

Aicha Bouhlou - www.aichasmat.no

Ina-Janine Johnsen - www.matpaabordet.no

Silje Feiring - www.spoon.no

Vi har tatt en prat med alle kandidatene - litt om mat og litt om blogging. Dagens finalist er Silje Feiring.

Følg med: Du kan stemme på din favoritt til «Årets matblogger» på Godt.no fra mandag 24. oktober!

FAKTA
Bor: Lillehammer
Sivilstatus: Samboer
Jobb: Selvstendig næringsdrivende i Spoon.no
Antall lesere : Ca. 80 om dagen
Foto: Trond Smedshammer
FAKTA Bor: Lillehammer Sivilstatus: Samboer Jobb: Selvstendig næringsdrivende i Spoon.no Antall lesere : Ca. 80 om dagen Foto: Trond Smedshammer

Silje (34) jobbet tidligere som grafisk designer, men da hun vant prisen Årets fotoblogg i 2014 åpnet det seg en mulighet for å jobbe med mat på fulltid. Hobby ble til blogg og blogg ble til jobb. I dag leverer hun oppskrifter, foto og video til blant annet Kolonial.no, Helios og Hälsans Kök Norge.

– Hvorfor begynte du å blogge om mat?

– Det hele startet med en ide om å lage skikkelig mat, og alle oppskriftene måtte jo skrives ned. Det ble notert på lapper, baksiden av blader og andre tilgjengelige noteringsunderlag. Det sier seg selv at det ikke ville fungere i lengden så da ble jeg tipset om å lage en blogg for å samle oppskrifter og notater elektronisk. Så jeg opprettet en blogg i all hemmelighet. For å dokumentere oppskriftene begynte jeg å knipse bilder. Og gjett om jeg likte å ta bilder av mat! Det ble fort en hobby og vips, så var jeg igang. Jeg pleier å si at jeg kom i 30-årskrisen og laget en blogg.

– Hva kjennetegner din blogg?

– Enkle, gode oppskrifter som smaker godt og ser bra ut.

– Hvor mye tid bruker du på bloggen?

– Jeg er ganske selektiv med hva jeg legger ut, men når jeg først legger ut noe er det mat som jeg tror vil inspirere og glede mine lesere.

– Hva skjer med maten du lager til bloggen?

– I løpet av en uke blir det mye mat og derfor er det helt fantastisk at jeg kan be hele familien over på middag. De nærmeste er mine beste og verste kritikere.

– Hva spiser du til frokost?

– Helst kaffe og en croissant, men veldig ofte ett knekkebrød i hånden på vei til barnehagen.

– Hva er det beste du kan få til middag?

– Mat som er laget med hjerte. Ikke feil hvis det er fra det italienske kjøkken heller.

– Har du en favorittkake?

– Jeg klarer sjeldent å si nei til en skikkelig saftig gulrotkake!

– Hva drikker du helst? Til maten? Uten mat?

– Hva jeg drikker til maten avhenger av hva jeg spiser. Jeg sier ikke nei til ett glass god rødvin men vann fungerer også utmerket!

– Hva er de tre beste oppskriftene på bloggen din?

De tre oppskriftene jeg har lagd flest ganger og mener gjenspeiler meg som matblogger er:

2. Gaeng Phed gai - thaisuppe.

– Hvem er din favorittkokk?

Jeg har ingen favorittkokk, men blir alltid inspirert når jeg blir servert skikkelig god mat. Det kan være på når jeg er ute å spiser eller hjemme hos venner og familie. Pinterest er min største inspirasjonskilde og jeg elsker å følge andre matbloggere.

– Hva betyr bloggingen din for deg?

– Det at jeg har mulighet til å inspirere andre til å lage mat. Min interesse for mat og denne bloggen vokser for hver gang jeg kokkelerer. Hvis mine oppskrifter og bilder kan få andre til å sette i gang på kjøkkenet gir det meg en enorm glede. Jeg vil at folk skal bruke oppskriftene som en inspirasjon, smake seg frem å tørre å feile og prøve nye ting.

– Hvorfor skal folk stemme på deg?

– Hvis du klikker deg inn på bloggen min og blir sulten, inspirert og får skikkelig lyst å lage mat - da skal du stemme på meg!

Fakta om konkurransen:

«Årets matblogger» kåres av publikum i samarbeid med en fagjury. Leserne nominerer først sine favoritter, fagjuryen avgir sine stemmer og dette resulterer i en kandidatliste på fire matblogger som leserne stemmer frem en vinner blant.

I tillegg til hovedprisen, vil det kåres en vinner i kategoriene Årets drikkeblogg, Årets foto i blogg, Årets Innovatør, Årets bakeblogg, Årets nykommer og Årets nisjeblogg. I disse kategoriene er det leserne som har nominert sine favoritter, og fagjuryen som stemmer frem vinneren.

Publisert: 21.10.2016 kl. 16:11
Oppdatert: 23.10.2016 kl. 12:55


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?