Smakstest av kioskboller: Fra saftig og luftig til kjipt og tørt

11. september 2015Aktuelt
LYKKE: Det er lite som slår nybakte boller når det kommer til kos. Har du ikke tid til å bake, kan du kjøpe boller i kiosken. Foto: Sara Johannessen/VG
LYKKE: Det er lite som slår nybakte boller når det kommer til kos. Har du ikke tid til å bake, kan du kjøpe boller i kiosken. Foto: Sara Johannessen/VG

Redaksjonen har testet kioskutvalget av sjokoladeboller. Det var en delt opplevelse med alt fra terningkast to til seks.

Ferske boller er nesten noe av det beste som finnes, men det er ikke alltid vi gidder å bake selv. Det er også noen ganger vi rett og slett blir fristet av de bollene som ligger under glasslokket ved siden av kassen i kiosken. Men er de like gode som hjemmebakt? Og er de egentlig gode i det hele tatt?

Vi tok på oss oppgaven å sjekke ut dette og hentet inn boller fra de største kioskene og smakte på dem alle. Det var både veldig bra - og ganske skuffende.

Godt-redaksjonen testet sjokoladeboller fra de fire største kioskene med vekt på utseende, konsistens og smak - her er resultatet:

Narvesen: 3 boller for 30 kr

Foto: Godt.no
Foto: Godt.no

Man får en skikkelig god følelse av å se på disse bollene. De ser skikkelig gode ut. Dessuten er de ganske tunge, så det kjennes ut som om det er litt mat i dem også. De kjennes hjemmebakte ut. Her er det skikkelig god bollekonsistens i den første biten, og veldig god sjokoladesmak. Bollene er som god gjærbakst skal være. Saftige og luftige på samme tid!

Terningkast: 6

7-Eleven: 3 boller for 32 kr

Foto: Godt.no
Foto: Godt.no

Disse bollene ser veldig lovende ut. De er lyse og fine. Og så er de høye og ser ordentlig luftige ut. Dette er bollene du blir fristet til å kjøpe når du står i kiosken. De er myke og gode, og smaker godt av melkesjokolade. Man føler at man spiser bolle, men det er helt klart en kjøpebolle og ikke hjemmebakt.

Terningkast: 5

Deli de Luca: 3 boller for 32 kr

Foto: Godt.no
Foto: Godt.no

Bollene er litt i overkant godt stekt. De ser veldig hjemmebakte ut. Det er ikke ordentlig sjokoladebiter i bollene, det er mer som spor av sjokolade. Bollen er tung i konsistensen og de er litt deigete. Et minus at de smaker altfor lite sjokolade.

Terningkast: 4

Mix: 3 boller for 29 kr

Foto: Godt.no
Foto: Godt.no

Bollene ser kjipe og tørre ut og er rynkete og litt flate. Det smaker mye sjokolade av dem, men de er veldig tørre. Og så har de en merkelig ettersmak som minner litt om såpe. Disse bollene kjennes ikke ut som de er ferske, men heller som de har ligget i disken i flere dager.

Terningkast: 2

Publisert: 11.09.2015 kl. 15:21
Oppdatert: 11.09.2015 kl. 16:11


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?