Ukens matblogg: Nudelsuppe med egg og bacon
Alle har godt av litt varme innenifra, og litt bacon.
- Her har vi satt sammen en asiatiskinspirert egg og bacon suppe som er pakket med smak og med en kraft som har skikkelig trykk og gir sjelefred, forteller Anette og Christoph Schmitz til Godt.no.
- Det er bittelitt jobb, men hey, den er så definitivt verdt det og er garantert å blåse vekk det man måtte ha av innvendig frost, fortsetter de.
- Det du smaker først, er at dette er egg og bacon i suppeform. Alle elsker vel egg og bacon? Deretter kommer den kraftige smaken fra suppa, og så pleier det å komme et smil, sier Anette.
- Vi fant først en oppskrift som hadde blitt liggende en stund. Den ble til som en del av en serie hvor vi lagde en ny suppe hver uke gjennom et helt år, forteller Christoph.
- Det er vanskelig å trekke fram én ting som er best med denne suppa, men med den mørke kraften med ingefær, det sprø baconet, det posjerte egget, de myke nudlene og den deilige spinaten er suppen pakket med smak. Her er det bare å rydde litt tid for en deilig suppe, oppfordrer han.
Det er fort litt inn og ut av kjeler med denne, så forbered godt på benken og ha skåler klart. Da blir det mindre stress.
Les bloggen til Anette og Christoph, og følg dem på Facebook, Instagram og Twitter også.
Ingredienser til 4 porsjoner
- 240 g bacon
- 2 l vann
- 3,5 terninger hønsebuljong
- 6 hvitløkfedd
- 20 cm sitrongresstilk delt i 4
- 6 cm med fersk revet ingefær
- 8 never med spinat
- 8 vårløk
- 4 ss soyasaus
- 4 pakker nudler
- 4 egg
- olje til steking
Slik gjør du
Beregn 45-50 minutter på å lage denne suppen
Begynn med å koke opp bacon, ingefær, sitrongress og hvitløk i vannet med hønsebuljongterningen. La det koke forsiktig i drøye 35 minutter før du fisker ut baconet, sitrongresset og hvitløken – spar baconet.
I mellomtiden koker du opp nudlene i en egen kasserolle og tar de ut av vannet når de er ferdige.
Baconet kutter du opp i mindre biter og steker i en stekepanne med litt olje til det er sprøtt.
Hiv to never med spinat og finhakket vårløk, sammen med soyasaus, i gryta og la det summe til spinaten har falt helt sammen.
Dytt de til side i gryta og slipp et egg forsiktig opp i krafta. Et triks er å knekke det på en hullsleiv som du så senker ned og lar skli av. Da slipper man eggeskall og at plommen sprekker. La det ligge der noen få minutter.
Finn fram suppebolla og start med nudler i bunn, legg videre spinat og bacon.
Fisk ut igjen egget og legg det på toppen.
Til slutt øser du kraften over bollen igjen.
Vi anbefaler disse også:
Publisert: 22.01.2015 kl. 09:26
Lag deg en gratis konto