Disse grønnsakene er supre å grille

SMAKFULLT: Både champignon og asparges (og vannmelon) er kjempegodt å grille. Foto: Scanpix/Sara Johannessen/VG
SMAKFULLT: Både champignon og asparges (og vannmelon) er kjempegodt å grille. Foto: Scanpix/Sara Johannessen/VG
Maria Tveiten Helgeby

Prøv noe nytt på grillen denne våren - bytt ut hamburgeren med squash og aubergine.

Grillsesongen nærmer seg endelig, og folk trekker sakte men sikkert ut i parken med engangsgriller og godt humør.

Selv om ventepølser og hamburgere hører sommeren til for veldig mange, kan det være vel så godt å grille grønnsaker.

Derfor har vi samlet syv av våre grillvennlige grønnsaksfavoritter i en liste under:

Foto: Magnar Kirknes/VG
Foto: Magnar Kirknes/VG

Aubergine er en utrolig smakfull grønnsak som gjør seg perfekt på grillen. Del den i centimetertykke skiver på langs, strø over salt for å fjerne væske og bitter smak, og tørk av etter noen minutter. Pensle med litt olje, før du griller skivene noen minutter på hver side. Nydelig for seg selv eller som tilbehør.

Foto: Magnar Kirknes/VG
Foto: Magnar Kirknes/VG

Tomater er også helt nydelig å grille. Her kan du enten dele bifftomater i skiver, eller træ cherrytomater på spidd. Bare pass på så du ikke brenner deg: Tomater blir utrolig varme.

Foto: Magnar Kirknes/VG
Foto: Magnar Kirknes/VG

Maiskolber og grilling går hånd i hånd, og er virkelig verdt å teste ut. Bare ta med deg litt ekstra tørkepapir - dette blir fort sølete.

VÅRENS BESTE: Asparges er noe av det beste vi kan få om våren - sesongen er ikke så lang, så nyt dem mens du kan. Foto: Magnar Kirknes.
VÅRENS BESTE: Asparges er noe av det beste vi kan få om våren - sesongen er ikke så lang, så nyt dem mens du kan. Foto: Magnar Kirknes.

Hurra! Nå er det like før den norske aspargessesongen starter. Hvorfor ikke feire med grillet asparges i kveldssolen? Hvis du har lyst på en ekstra tvist kan du snurre noen skiver spekeskinke rundt dem før du slenger dem på grillen.

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix

Sopp er nydelig for seg selv, eller som en del av et grillspyd. Prøv gjerne å grille portobello-sopp: Disse er så store at de kan fungere som et alternativ til hamburgeren.

Foto: Magnar Kirknes/VG
Foto: Magnar Kirknes/VG

Paprikaens søte og fruktige smak kommer desto bedre fram etter en runde på grillen. Grill dem med skinnsiden ned, og dra av skinnet når det har begynt å krølle seg. Helt fantastisk.

Foto: Magnar Kirknes/VG
Foto: Magnar Kirknes/VG

Som auberginen, passer squash perfekt på grillen. Bare pass på at du også her lar skivene ligger noen minutter med et tynt lag salt (som du må fjerne med tørkepapir), slik at du blir kvitt fukt og bitter smak.

Hva liker du å grille? Del gjerne dine beste tips i kommentarfeltet under.

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?