Ukens matblogger: Kyllingfilet med bacon og grillet fersken

KOSEMAT: Bak ferksen og bacon i ovnen mens du steker kyllingen i panna, og server med litt salat og søt soyasaus. Foto: Renate Schjolden
KOSEMAT: Bak ferksen og bacon i ovnen mens du steker kyllingen i panna, og server med litt salat og søt soyasaus. Foto: Renate Schjolden
Magne D. Antonsen

Salt sprø bacon og søt saftig fersken er nydelig med en godt krydret kylling. Prøv da vel!

Ukens matblogger Renate Schjolden (41)
Er matblogger.
Bor i Rygge.
Favorittråvare: Fisk og skalldyr.
Favorittredskap: Primus.
Når jeg lager mat så liker jeg at det skal gå fort, være enkelt, ha mye smak og bestå av sunne ingredienser.
Blogg: snikgjest.no med sunn, smakfull og enkel matlaging
Foto: Privat
Ukens matblogger Renate Schjolden (41) Er matblogger. Bor i Rygge. Favorittråvare: Fisk og skalldyr. Favorittredskap: Primus. Når jeg lager mat så liker jeg at det skal gå fort, være enkelt, ha mye smak og bestå av sunne ingredienser. Blogg: snikgjest.no med sunn, smakfull og enkel matlaging Foto: Privat

- Kylling med bacon og grillet fersken er super i en hektisk hverdag, sier ukens matblogger Renate Schjolden til Godt.no.

- Den tilberedes raskt. Stek fersken og bacon i ovnen mens du steker kyllingfileten i pannen. Alle liker grillet fersken men de færreste tenker på å bruke det i en middagsrett, men det passer veldig godt som tilbehør til kylling, sier hun.

- Kjøp en ferdig salatmix og skjær agurk og løk i skiver. Du kan selvfølgelig pimpe opp salaten enda mer, og bruke flere krydder på kyllingen hvis du vil, sier hun.

- Første gang jeg serverte denne retten fikk jeg spørsmål om det var mer fersken. Og hva det var som poppet av deilig smak. Fennikkelfrøene «popper» litt, og de har en overraskende frisk lakrisaktig smak som passer veldig godt til hvitt kjøtt, forklarer Renate.

Les bloggen til Renate her, og følg henne på Facebook og Instagram også.

4 fersken

4-8 ts honning

150 g bacon

2 ts paprikapulver

1/2 ts chilipulver

1/2 ts karri

1/2 ts hvitløkspulver

1 ts fennikelfrø

1/2 ts salt

1/2 ts pepper

2 ss sesamfrø

4 kyllingfileter

1 vispet egg

1 salatløk

1 agurk

Salatmix

Bringebær

Fersk mynte

Ketjap (Søt soyasaus)

Renate bruker omtrent 30 minutter på å lage denne.

Del fersken i to og ta ut steinen. Legg fersken på et stekebrett med kjøttsiden opp, og legg smør honning der hvor stenen var. Ta på litt salt og pepper.

På samme stekebrett legger du på strimler av bacon.

Stek fersken og bacon i ovnen i 12 minutter på 200 grader. Ta ut brettet og dekk fersken og bacon med aluminiumsfolie til kyllingfileten er ferdig stekt.

Mens fersken og bacon står i ovnen blander du sammen krydderet til kyllingen. Ha paprika, chili, karri, hvitløk, fennikelfrø, salt, pepper og sesamfrø i en brødpose.

Pisk egget og rull kyllingfileten i egget før du har den over i posen med krydderet. Strø gjerne over ekstra sesamfrø før steking. Smelt smør i en stekepanne til det blir gyllent, og stek kyllingfileene.

Vask og legg salatmiksen på tallerkene, og legg på oppskåren agurk og salatløk. Pynt med noen bringebær og mynteblader. Legg bacon og kyllingfileen på salaten, og de lune fersknene ved siden av. Hell over litt søt soyasaus (Ketjap) som dressing.

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?