Lagde Beyoncé-inspirert øl: Fikk brev fra Beyoncés advokater

STOPPET ØL: Superstjernen Beyoncé ville ikke ha noe av en pilsner som var inspirert av henne. Foto: Klaudia Lech/VG
STOPPET ØL: Superstjernen Beyoncé ville ikke ha noe av en pilsner som var inspirert av henne. Foto: Klaudia Lech/VG
Maria Tveiten Helgeby

Verdensstjernen satte ikke pris på at bryggeriet lot seg inspirere av henne.

Vi har tidligere skrevet om matkunstneren Domenico Crolla som lagde en helt egen Beyoncé-pizza. Denne gangen var det noen andre innen matverdenen som har latt seg inspirere av superstjernen.

30. november lanserte nemlig bryggeriet Lineup i Brooklyn «Biëryoncé», en tysk pilsner på boks. Ølboksen hadde svart bakgrunn med babyrosa blokkbokstaver i samme stil som både Beyoncés tidligere promoartikler, og «FEMINIST»-veggen hun tidligere har opptrådt foran.

Det ble ikke tatt godt imot av verdensstjernen og hennes advokater.

Kort tid etter lanseringen mottok nemlig eieren av bryggeriet, Katarina Martinez, et såkalt «cease and desist»-brev fra Beyoncés advokater, skriver Esquire.

Disse brevene går ut på at den som mottar brevet skal avslutte - og ikke gjenoppta - noe som er ansett som ulovlig aktivitet. Gjøres ikke dette innen en bestemt frist, kan det resultere i søksmål, ifølge Wikipedia.

Beyoncés reaksjon på pilsneren er nå skrevet om av blant annet Billboard, Fox News og NME.

Martinez sier til Pitchfork at hun lagde pilsneren som en hyllest til artisten etter å ha gått glipp av en Beyoncé-konsert hun hadde billetter til.

– Som en hispanic bedrift drevet av kvinner, er jeg veldig inspirert av henne. Så jeg tenkte jeg skulle lage en hyllest. Vi er skuffet over at hun ikke tok det som en kompliment, men ja ja. Det var gøy så lenge det varte, sier bryggerieieren, som nå har endret navnet til «Kätariná» - med samme font, bare hvit.

Hvis pilsner blir for kjedelig for deg, er «wild beer» hakket mer spesielt. Dette er maur-øl som er brygget på ville gjærkulturer høstet fra naturen.

Ølbryggeren bak maur-ølet fortalte til Godt at maur-aspektet skjedde ved en tilfeldighet.

- Jeg skulle høste gjærkultur fra en squashblomst, men det viste seg at den var full av maur. Heldigvis har insekter, og særlig de som har kontakt med blomster, de samme bakteriene på seg, forteller Crafton til Godt.no.

Vi har for øvrig også samlet ti fakta som du (kanskje) ikke visste om øl. Vet du for eksempel hvor høy alkoholprosent verdens sterkeste øl har?

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?