Dette er årets bloggoppskrift

12. oktober 2014Aktuelt
NYDELIG: Fløyelsmyk konsistens med en mild smak av brunost og hint av lakris. Desserten vant prisen for årets oppskrift da Godt.no og Mathallen i Oslo kåret «Årets matblogg 2014». Foto: Trine Færaas
NYDELIG: Fløyelsmyk konsistens med en mild smak av brunost og hint av lakris. Desserten vant prisen for årets oppskrift da Godt.no og Mathallen i Oslo kåret «Årets matblogg 2014». Foto: Trine Færaas

Crème brûlée med en spennende tvist med brunost og lakris er kåret til årets beste oppskrift i konkurransen Årets matblogger 2014.

Norges beste matblogger og årets matblogger i øvrige kategorier ble kåret i Mathallen søndag kveld.

Trine Færaas (32) bak bloggen Olivenogsjokolade.com stakk av med prisen «Årets bloggoppskrift»; en ny vri på den franske klassikeren crème brûlée, som hun har døpt «brent hulder».

Søtt og salt

Matblogger Trine Færaas. Foto: Privat
Matblogger Trine Færaas. Foto: Privat

Desserten får nemlig et norsk preg med brunost, samt et spennende hint av lakris.

– Jeg liker å leke med ingredienser når jeg lager mat, og siden brunost og lakris er godt hver for så jeg ingen grunn til at de ikke skulle passe sammen. Begge har elementer av salt og søtt i seg, og smakene harmonerer godt, sier vinneren.

Under prisutdelingen fikk publikum smake på årets bloggoppskrift, som for anledningen var tilberedt av Kulinarisk akademi.

Velsmakende

Fagjuryens begrunnelse for bloggprisen er at oppskriften er en vellykket vri på en klassisk dessert. Videre mener de at oppskriften fremstår som original, innovativ og spennende.

«Brent hulder er en nydelig dessert med potensial for å bli en moderne klassiker» skriver juryen.

– Utgangspunktet var en tradisjonell crème brûlée oppskrift, og så byttet jeg ut en av eggeplommene med «Huldreost». Første gang hadde jeg altfor mye ost i, og det ble for mektig, men på andre forsøk ble det riktig. Jeg har også prøvd med både grovt og fint lakrispulver, og selv om smaken blir den samme foretrekker jeg det finmalte i denne oppskriften, sier oppskriftsforfatteren.

Kriteriene var at retten måtte være en original oppskrift lansert på en blogg med god pedagogisk oppbygging, gode foto og spennende innhold. Samt oppskriften må være brukervennlig og retten velsmakende.

Trines tips når du skal tilberede årets bloggoppskrift «Brent hulder»:

  • Når du lager brent hulder er det viktig at eggeblandingen ikke koker, for da blir det eggerøre og du må begynne på nytt. Jeg synes det kan være vanskelig å vite nøyaktig det rette øyeblikket å ta den ut av ovnen, når den er akkurat fast nok, men om den ikke er perfekt er den god likevel. Det vanskeligste er dog å vente til den har blitt kald med å spise den.
  • Hvis du ikke får tak i Huldreosten kan du bruke en annen mørk, søt brunost og eventuelt smake til med einebær og en liten skvett akevitt. Hold tilbake litt på fløten om du tilsetter akevitt så ikke det blir for mye væske.
  • Jeg har ikke prøvd å tilsette krydder selv siden Huldreosten har all den smaken som trengs, men prøv deg frem med litt om gangen.

Les bloggen til Trine her, og følg henne på Facebook, Instagram, Tumblr, Pinterest også.

Publisert: 12.10.2014 kl. 19:05
Oppdatert: 13.10.2014 kl. 15:59


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?