«Masterchef»-Alexandras sunne favorittpizza

MATGLAD: Visste du at blomkål fungerer kjempebra som pizzabunn? Foto: Privat/TV3
MATGLAD: Visste du at blomkål fungerer kjempebra som pizzabunn? Foto: Privat/TV3
Maria Tveiten Helgeby

Pizza er kjempegodt, og med noen enkle triks kan det i tillegg være kjempesunt. Sjekk ut Alexandra Joners supertips under.

Denne uken fikk vi se sanger og danser Alexandra Joner (24) kjempe i semifinalene i ukens episode av TV3s «Masterchef».

Matglade og snart singelaktuelle Joner har tidligere vært med på «4-stjerners middag» på TVNorge, men sier det var ekstra morsomt denne gangen.

- Det var sykt gøy og lærerikt, siden jeg fikk teste ut ting jeg vanligvis aldri ville ha gjort, som å drepe en sjøkreps, forteller artisten.

Joner, som nylig ble vegetarianer, forteller at hun eksperimenterer mye på kjøkkenet.

- Jeg er utrolig glad i mat, men er opptatt av å spise sunt så kroppen skal føles bra på både inn- og utsiden. Derfor prøver jeg ut mange sunne varianter av for eksempel burgere og pasta, sier artisten.

Den danseglade kjendisen omtaler seg selv som en «ekstrem middagsperson», og sier hun derfor spiser lite kaker og søtsaker.

- Jeg prøver å holde meg unna alt søtt og usunt, men middag er alltid like fantastisk. Da spiser jeg til lungene ikke har plass i kroppen, ler Joner.

Favorittretten røper hun fortsatt er morens hjemmelagde kyllinggryte med bønner og ris, som hun har servert til alle vennene sine.

- Når den kommer på bordet er det mamma vennene min liker, ikke meg, sier Masterchef-deltakeren.

Når Joner skal kose seg i helgene pleier hun å lage sin sunne variant av alles helgefavoritt - pizzaen. Her dekkes en spennende blomkålbunn med masse spennende topping som grønnkål og sopp - og chorizo til kjæresten.

- Det tar litt tid å lage bunnen, men det er det verdt. Jeg synes den er kjempegod, særlig hvis du går bananas med toppingen, tipser den matglade artisten.

Ingredienser:

350 gram blomkål

2 hvitløksfedd, knuste

Litt olje til steking

2 eggehviter

2 ss kesam mager

Salt

Pepper

Topping:

1 glass tomatpuré

1/2 glass pizzasaus

1 pose revet mozarella

Valgfri topping

Fremgangsmåte:

1. Sett ovnen på 220 grader. Putt blomkålen i en foodprocessor og kjør den fint.

Foto: Privat
Foto: Privat

2. Varm litt olje i en stekepanne, og tilsett hvitløken. La det surre i noen sekunder før du tilsetter blomkålblandingen. Stek i et par minutter.

3. Fjern stekepannen fra varmen, og tilsett eggehviter og kesam. Smak til med salt, pepper og eventuelt krydre som basilikum og oregano.

Foto: Privat
Foto: Privat

4. Bre blomkålblandingen utover en stekeplate dekket med bakepapir, og stek den midt i ovnen til den er gylden, cirka 25 minutter.

Foto: Privat
Foto: Privat

5. Dekk pizzabunnen med et tynt lag tomatpuré og deretter pizzasaus. Legg deretter på topping, som oliven, chorizo, mozarella, squash og løk. Hvis man vil være ekstra sunn kan man droppe osten eller være litt sparsom. Sett den inn i ovnen i noen minutter til osten har smeltet.

Ta bilde av din sunne pizza, merk bildet med #godtno og post det på Instagram. De beste bildene publiserer vi på forsiden!

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?