Til hovedinnhold

Denne vekkerklokken vekker deg med en kopp kaffe

OPP OG STÅ: Trykk på snooze-knappen og duften av nytraktet kaffe sprer seg i rommet. Det kan snart bli virkelighet. Foto: Josh Renouf Design
OPP OG STÅ: Trykk på snooze-knappen og duften av nytraktet kaffe sprer seg i rommet. Det kan snart bli virkelighet. Foto: Josh Renouf Design

Kan du ikke se for deg en morgen uten kaffe? Sjekk ut vekkerklokken som trakter rett ved sengekanten.

Se for deg dette: Vekkerklokken ringer grytidlig. Du åpner øynene i ubehag, trykker på snooze-knappen og en kopp nytraktet kaffe står automatisk klar på nattbordet.

Det kan nå bli realiteten. En engelsk industridesigner har nemlig laget «The Barisieur», en vekkerklokke som lager kaffe rett ved sengekanten.

Induksjonsvarme

«Vekkertrakteren» fungerer ved at en rekke metallkuler som ligger i en glasskolbe fylt med vann, blir varmet opp via induksjon. Kulene varmer igjen opp vannet, som blir ført gjennom et tynt rør og over kaffe som ligger klar i et kaffefilter av rustfritt stål, skriver Time.

Kaffen drypper deretter ned i en glasskopp, og kaffen er klar selv om man ikke har tatt et skritt utenfor dynen.

Den stilrene og tidvis velduftende vekkerklokken kommer i tillegg med små rom til ekstra kaffe, sukker og melk.

Artikkelen fortsetter under bildet.

STILRENT: The Barisieur er fortsatt bare i utviklingsfasen, men har fått stor oppmerksomhet på Internett de siste dagene. Foto: Josh Renouf Design
STILRENT: The Barisieur er fortsatt bare i utviklingsfasen, men har fått stor oppmerksomhet på Internett de siste dagene. Foto: Josh Renouf Design

Avslappende ritual

Foreløpig er The Barisieur fortsatt i utviklingsfasen, men designeren, som heter Josh Renouf, jobber nå for å klargjøre den til kommersielt bruk.

Alt må gjøres klar kvelden i forveien, og ifølge designer Renouf kan dette hjelpe folk med å sove bedre.

- [Å gjøre klar vekkerklokken] skaper et ritual før man sovner, noe som signaliserer til både kropp og sjel at det er på tide å slappe av, sier designeren ifølge matnettstedet Foodbeast.

Artikkelen fortsetter under bildet.

INDUKSJON: Metallkulene i glasskolben varmes opp av en induksjonsplate. På den måten varmer kulene vannet til kokepunktet. Foto: Josh Renouf Design
INDUKSJON: Metallkulene i glasskolben varmes opp av en induksjonsplate. På den måten varmer kulene vannet til kokepunktet. Foto: Josh Renouf Design

Smakskompromiss

Kaffeekspert og tidligere norgesmester i baristakunst Tim Wendelboe sier til Godt at det er en morsom idé, men at fremgangsmåten med å gjøre klar både kaffe og vann kvelden i forveien kan påvirke smaken og kvaliteten på kaffen.

– Nykvernet kaffe smaker vesentlig bedre enn en som har blitt kvernet dagen før. I tillegg må kaffen ligge i filteret der aromaene lett fordamper og fettstoffene i kaffen oksiderer. Dette er selvfølgelig ikke ideelt, men litt kompromisser må man tåle. Å våkne til en nytraktet kopp kaffe er jo luksus, sier Wendelboe.

Kaffeeksperten sier videre at kvaliteten på vekkerklokkens kaffe kunne ha blitt forbedret hvis maskinen i tillegg kvernet kaffebønnene samme morgen.

– Men det bråker jo litt, så da er den nok ikke like hyggelig å våkne til. Ellers er det bare å bruke gode råvarer, mengder og kverningsgrad, så vil vekkerklokken fikse resten, sier Wendelboe.

«The Barisieur» er dog ingen billig måte å vekkes på. Den skal ifølge Huffington Post koste opptil 2580 kroner. Men det er det kanskje verdt for å nyte duften av nytrukket kaffe til morgengry?

KAFFE LATTE: Et lite rom gir plass til en melkebeholder for dem som ikke liker kaffen svart. Foto: Josh Renouf Design
KAFFE LATTE: Et lite rom gir plass til en melkebeholder for dem som ikke liker kaffen svart. Foto: Josh Renouf Design

Hva tenker du om kaffevekkerklokken? Og hvordan foretrekker du kaffen? Diskuter i kommentarfeltet under.

pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?