Varmende boeuf bourguignon med deilig tilbehør

17. oktober 2014Aktuelt
KJØTTGRYTE: Sett av god tid i helgen og la kjøttet få koke seg mør. Foto: Sara Johannessen/VG
KJØTTGRYTE: Sett av god tid i helgen og la kjøttet få koke seg mør. Foto: Sara Johannessen/VG

Denne mørke klassikeren kan virkelig kunsten å varme opp kropp og sjel en gusten høstdag. Ekstra godt blir det med en smaksrik potetstappe og osteknuter til.

Boeuf Bourguignon er en fransk, rustikk og vinkokt kjøttgryte, hvor uttalelsen av navnet på retten er det mest kompliserte («BB-gryte» er langt enklere å forholde seg til).

Selv har jeg en forkjærlighet for høyrygg av storfe. Et rimelig stykke kjøtt med masse smak og godt med fett. Rett og slett et perfekt utgangspunkt for alle glade gryter og en innekveld med fyr i peisen.

Men ikke glem å sette av god tid til å la høyryggen få koke seg mør. Tyvstart på helgen med en fransk åpning. Bon appétit!

Foto: Sara Johannessen/VG
Foto: Sara Johannessen/VG
Foto: Sara Johannessen/VG
Foto: Sara Johannessen/VG

Som tilbehør er det nydelig med en grov mandelpotet og sellerirotstappe smakt til med parmesan.

Foto: Sara Johannessen/VG
Foto: Sara Johannessen/VG

Noen saftige hjemmebakte osteknuter penslet med persille- og hvitløksmør gjør opplevelsen om mulig enda bedre.

Publisert: 17.10.2014 kl. 14:55
Oppdatert: 22.09.2016 kl. 15:32


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?