Varmende boeuf bourguignon med deilig tilbehør
Denne mørke klassikeren kan virkelig kunsten å varme opp kropp og sjel en gusten høstdag. Ekstra godt blir det med en smaksrik potetstappe og osteknuter til.
Boeuf Bourguignon er en fransk, rustikk og vinkokt kjøttgryte, hvor uttalelsen av navnet på retten er det mest kompliserte («BB-gryte» er langt enklere å forholde seg til).
Selv har jeg en forkjærlighet for høyrygg av storfe. Et rimelig stykke kjøtt med masse smak og godt med fett. Rett og slett et perfekt utgangspunkt for alle glade gryter og en innekveld med fyr i peisen.
Men ikke glem å sette av god tid til å la høyryggen få koke seg mør. Tyvstart på helgen med en fransk åpning. Bon appétit!
Som tilbehør er det nydelig med en grov mandelpotet og sellerirotstappe smakt til med parmesan.
Noen saftige hjemmebakte osteknuter penslet med persille- og hvitløksmør gjør opplevelsen om mulig enda bedre.
Publisert: 17.10.2014 kl. 14:55
Oppdatert: 22.09.2016 kl. 15:32
Lag deg en gratis konto