Til hovedinnhold

«Potetgullkrise» i Japan: Tomt i hyller etter dårlige potetavlinger

21. april 2017Aktuelt
TOMT: Folk legger ut bilder av tomme hyller på Twitter etter at flere store snacksselskaper stoppet produksjonen av potetgull. Foto: @ashuu_neruzumin/Twitter
TOMT: Folk legger ut bilder av tomme hyller på Twitter etter at flere store snacksselskaper stoppet produksjonen av potetgull. Foto: @ashuu_neruzumin/Twitter

Nå ber snacksselskapene bøndene om å høste avlingene tidlig for å få nok poteter.

Etter at rekordmange tyfoner førte til dårlige potetavlinger på den japanske øya Hokkaido, har det nå oppstått potetgullmangel i Japan, ifølge Bloomberg.

Flere steder skal hyller være tomme for den populære snacksen, og poser selges for opptil seks ganger normal pris på Internett.

Mangelen oppstod etter at snacksselskapene Colbee Inc. og Koikeya meldte at de ville stoppe salget av enkelte potetgullprodukter midlertidig, ifølge JapanToday. Colbee Inc. har en markedsandel på hele 73 prosent innen potetgull i Japan, skriver Bloomberg videre.

Tyr til Twitter

Potetgullmangelen har ikke gått upåaktet hen, og flere har twitret bilder av tomme butikkhyller.

Ifølge nettstedet Kotaku er det særlig potetgulltypen «Pizza Potato» som har blitt revet bort i enkelte butikker.

I en kommentar til Bloomberg sier Rie Makuuchi, talsperson for Colbee Inc., at de nå gjør alt de kan for å få salget i gang igjen. De vurderer blant annet å importere poteter fra USA, og har også bedt potetbønder i sørlige Kyushu om å høste potetene tidligere enn vanlig.

Selskapet sier også at mesteparten av de amerikanske potetene ikke er av høy nok kvalitet, og derfor ikke kan dekke mangelen, skriver Japan Today.

Hva hadde du gjort hvis det var tomt for snacks? Del dine tanker i kommentarfeltet under!

Publisert: 21.04.2017 kl. 12:40


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?