Bocuse d'Or: Fem kjappe med Filip August Bendi
Kokken er den siste til å presentere retten for dommerne under finalen.
12. september går Årets Kokk av stabelen i Oslo. Da avgjøres hvilken kokk Norge skal sende til Europamesterskapet, som er siste steg før Verdensmesterskapet i kokkekunst, Bocuse d'Or.
Som en oppvarming til Årets Kokk-finalen har vi intervjuet de fem finalistene til intervjuserien «5 kjappe med de fem finalistene». Nummer tre i rekken er Filip August Bendi som jobber som kjøkkensjef ved NB Sørensen Annen Etage i Stavanger. Bendi er også kokk på Det Norske Kokkelandslaget, ifølge Bocuse d'Or Norge.
Les de andre intervjuene her:
Artikkelen fortsetter under bildet.
Da rekkefølgen over hvordan kandidatene skal presentere maten til dommerne ble trukket, endte Bendi som sistemann. Det synes kokken er spennende.
- Det viktigste er selvfølgelig at maten er god. Men siden jeg serverer maten til dommerne sist, kan det hende jeg klarer å komme med en ny smak helt på slutten som henger igjen i munnen deres. Det jeg serverer vil ikke bli skjult av andre smaker etterpå, sier Bendi til Godt.
5 kjappe med Filip August Bendi (29)
1. Hvordan skiller din kokkekunst seg fra de andre finalistene?
- Jeg har kanskje en litt annerledes jobberfaring enn de andre. Min matlaging er en blanding mellom nynordisk og klassisk kokekunst.
2. Hva er du mest nervøs for at skal skje på finalen 12. september?
- Jeg er mest nervøs for å tape. Men til en sånn konkurranse er du veldig forberedt. Jeg har vært på jobb mellom åtte og 16 timer hver eneste dag, og har bare hatt én fridag siden mai. Men flaks kan spille inn, og man må være veldig klarsynt den dagen. Det håper jeg at jeg er.
3. Hvordan har du tenkt til å forberede deg frem mot finalen?
- Jeg skal finspisse tingene vi har forberedt oss på og få klarhet.
4. Hva lager du en typisk fredagskveld?
- Jeg er glad i å trene, så det går mye i kylling og ris. Samboeren min er persisk, så vi lager ofte noe som heter «thadig» - iransk ris som er tilberedt på en spesiell måte slik at den perfekt kokte risen får en crunchy overflate på den ene siden. Vi spiser det gjerne med en saus uten fett, som soyasaus.
5. Hva nekter du å spise?
- Jeg nekter å smake på alt som kan kobles til dyremishandling. Og - jeg sliter hvis noen serverer meg noe med for mye nellik, for eksempel en gryterett. Da sier det bare stopp.
Publisert: 08.09.2017 kl. 14:25
Oppdatert: 08.09.2017 kl. 14:45
Lag deg en gratis konto