Dette får prins William og hertuginne Kate servert
Sjømat og trøffel er på menyen under den kongelige middagen på Slottet.
I dag landet prins William og hertuginne Kate på Gardermoen som en del av et offisielt besøk til Norge. Besøket er mye omtalt, og 150 pressefolk møtte opp da hertugparet landet.
Nå kan menyen hertugparet skal spise under middagen på Slottet avsløres. Du finner den lenger ned i saken.
I løpet av de to dagene de skal være i Norge, skal de blant annet besøke skolen Hartvig Nissen for å møte «Skam»-skuespillerne, og ta en tur i skulpturparken i Slottsparken – guidet av prinsesse Ingrid Alexandra og dronning Sonja.
Men torsdag kveld skal de altså spise middag på Slottet, hvor Kong Harald og Dronning Sonja er vertskap.
På menyen står blant annet kongekrabbe med potetchips, og posjert kveite med løk- og soppterte, ifølge Slottet.
Vil du lage kveite selv? Prøv denne oppskriften:
Til dessert får kronprinsparet servert en lakris-cremeux med yoghurtsorbé. En cremeux er en blanding av en ganache og en mousse: Den er både er kremet, myk og kompakt, ifølge Eater.
Fikk du lyst på sjokolademousse? Prøv denne:
Favoritter
Dette er ikke første gang vi har skrevet om rojale matvaner. I fjor høst ble det kjent at den tidligere slottskokken, Darren McGrady, avslørte noen av de kongelige matvanene. McGrady hadde jobbet for de kongelige i femten år, og var den personlige kokken til Dronning Elizabeth.
I intervjuet, som ble omtalt av en rekke utenlandske medier, kunne han blant annet avsløre at både prins Harry og prins William elsket fastfood.
– Guttene elsket McDonald's, pizza og gratinerte poteter – amerikansk mat. De var kongelige, men de hadde matpreferanser som andre barn, fortalte den tidligere kokken.
I november i fjor ble det for øvrig kjent at prins Harry fridde til Meghan Markle mens de stekte en hel kylling.
Dette får prins William og hertuginne Kate servert på Slottet i Oslo:
Meny:
Kongekrabbe og avokadorull
med potetchips og yuzomajones
-------
Posjert kveite
Løk og soppterte
med trøffel og sennepssaus
-------
Lakris cremeux
med blodappelsin og yoghurtsorbé
Publisert: 01.02.2018 kl. 20:03
Oppdatert: 01.02.2018 kl. 20:42
Lag deg en gratis konto