Til hovedinnhold

Her vil mat-Norge spise akkurat nå

22. april 2016Aktuelt
VÅRMAT: Dampede blåskjell er blant det som står på listen over hva mesterkokk Kari Innerå vil både spise og servere i finværet. Illustrasjonsfoto: Marie von Krogh/VG
VÅRMAT: Dampede blåskjell er blant det som står på listen over hva mesterkokk Kari Innerå vil både spise og servere i finværet. Illustrasjonsfoto: Marie von Krogh/VG
Line Blokhus
Line Blokhus

Det er vår i luften og hva passer vel bedre enn å nyte en lunsj i solen eller en bedre middag ute blant gode venner?

Blir du ubesluttsom når du leser den ene anmeldelsen etter den andre, eller klarer du bare ikke bli enig med spisepartneren om hvor dere skal spise? Iblant kan det rett og slett være vanskelig å bestemme seg for hvor man skal gå.

Godt har latt ulike norske matpersonligheter komme med sine anbefalinger, slik at beslutningen kanskje blir litt enklere for deg. Dette spurte vi:

– Hva slags rett og hvilken restaurant vil du spise på nå som våren er her?

TELEPORTERING ELLER PØLSER: Christopher Haatuft vil helst teleporteres til Kina, men kan godt tenke seg å besøke Marg og Bein i Bergen også. Foto: Lysverkets hjemmeside
TELEPORTERING ELLER PØLSER: Christopher Haatuft vil helst teleporteres til Kina, men kan godt tenke seg å besøke Marg og Bein i Bergen også. Foto: Lysverkets hjemmeside

Christopher Haatuft: Blodpølse på Marg og Bein i Bergen

«Mitt kjøkken ruler»-dommer og kjøkkensjef ved Lysverket i Bergen, Christopher Haatuft, har aller mest lyst til å bli teleportert til Beijing for å spise spicy sichuan, eller invitere seg selv hjem til Arne Brimi for å få servert rype. Men han har også noen realistiske middagsønsker han gjerne vil oppfylle denne våren:

– I Bergen har jeg grådig lyst til å sette av en hel kveld til å drikke øl og spise blodpølser på Marg og Bein. De serverer en krysning mellom pubmat og nordisk – og de skal ha skikkelig god øl, sier Christopher Haatuft.

– I tillegg er jeg nødt til å ta en tur til Fauna i Oslo før de stenger, og en tur til Credo i Trondheim, sier han.

Michelin-restauranten Fauna stenger 9. juli, men du kan rekke å besøke restauranten før den tid. Sjekk ut restaurantanmeldelsen her.

Anders Husa: Kremet fiskesuppe på Vingen bar i Oslo

MAT FRA HAVET I SOLEN: Anders Husa skal om kort tid besøke Vingen Bar på Tjuvholmen i Oslo. Foto: Arnold Lan
MAT FRA HAVET I SOLEN: Anders Husa skal om kort tid besøke Vingen Bar på Tjuvholmen i Oslo. Foto: Arnold Lan

Anders Husa, som er matblogger og en skikkelig «foodie», er godt kjent med Oslos restauranter. Han er ikke i tvil om hvor han ønsker å spise nå som solen skinner i hovedstaden.

– Akkurat nå har jeg lyst til å spise clam chowder, som er en kremet fiskesuppe de serverer på Vingen bar – og det kommer jeg også til å gjøre veldig snart, sier Husa.

Vingen, som er museumsbaren ved Astrup Fearnley Museet på Tjuvholmen, har god utsikt utover Oslofjorden.

– Der kan man både sitte inne bak store vinduer, men en kan også spise ute i solen, forklarer Husa.

LOKKES TIL STAVANGER: Bergenskokken Christer Økland har lyst til å spise ullgris eller vårlam hos Sven Erik Renaa i Stavanger. Foto: Restaurant 1877s hjemmeside
LOKKES TIL STAVANGER: Bergenskokken Christer Økland har lyst til å spise ullgris eller vårlam hos Sven Erik Renaa i Stavanger. Foto: Restaurant 1877s hjemmeside

Christer Økland: Ullgris på RE-NAA i Stavanger

For kjøkkensjefen på bergensrestauranten 1877, Christer Økland, er det maten til Sven Erik Renaa i Stavanger som frister aller mest denne våren. Både Renaa Matbaren og den restauranten RE-NAA, som ble tildelt sin første michelinstjerne i vinter, lokker bergenseren til å ta turen til Stavanger.

– Det første som slår meg er at jeg har veldig lyst til å spise på RE-NAA og på Matbaren. Jeg har hørt at Sven Erik nettopp har fått inn digg ullgris fra Voss, i tillegg til at vårlammet nå har kommet, sier Christer Økland.

– Hvis jeg kommer meg over fjellet denne våren er det også mye kult i Oslo for tiden. Nyåpnede Sentralen har jeg lyst til å besøke og baksten fra Handwerk er noe vi virkelig savner her i Bergen, sier han.

Even Ramsvik: Grønne asparges på Brasserie France i Oslo

DRØMMER OM VÅR I PARIS: Superkokken Even Ramsvik vil gjerne tilbake til lokalene der hans tidligere restaurant Ylajali holdt til, men helst vil han til Paris. Foto: Tommy Andersen.
DRØMMER OM VÅR I PARIS: Superkokken Even Ramsvik vil gjerne tilbake til lokalene der hans tidligere restaurant Ylajali holdt til, men helst vil han til Paris. Foto: Tommy Andersen.

I vinter stengte Even Ramsvik dørene på Michelin-restauranten Ylajali i Oslo, og arvtakeren Happolati har nylig åpnet opp i Ylajalis gamle lokaler på St. Olavs plass. Anmeldelsene har vært svært positive, men Ramsvik har ikke selv rukket å vende tilbake for å teste menyen. Han er nemlig i full sving på Sentralen, sammen med kollegaene i kokkekollektivet Lava.

– Når det vår har jeg alltid lyst til å dra til Paris, og det nærmeste jeg kommer her da er å sitte på Brasserie France i Oslo og spise grønne asparges, sier Ramsvik og legger til:

– Ellers så ser sjøkrepsen på Happolati i de gamle Ylajali-lokalene veldig bra ut!

Kari Innerå: Credo i Trondheim

UTESERVERING: Olympisk kokkemester Kari Innerå er mest opptatt med eget prosjekt på Frogner, men drømmer også om ferie i Spania. Foto: Marte Garmann
UTESERVERING: Olympisk kokkemester Kari Innerå er mest opptatt med eget prosjekt på Frogner, men drømmer også om ferie i Spania. Foto: Marte Garmann

Kjøkkensjefen på BA53 i Bygdøy Allé i Oslo, Kari Innerå, er travelt opptatt med å ferdigstille restaurantens uteservering som åpner hvert øyeblikk. Hun har derfor brukt mye tid på å tenke over hva hun selv ønsker å spise når solen titter frem.

– Det jeg har satt på menyen er deilige salater, dampede blåskjell, sjøkreps og grillet BBQ rubbed ribbe fra smokeren med crispy vannmelonsalat. Det vil jeg gjerne ha akkurat nå! sier Innerå.

– Ellers drømmer jeg om ferie og har lyst til å besøke Villa Mas i Spania, og jeg har veldig lyst til å besøke Heidi på Credo i Trondheim.

Publisert: 22.04.2016 kl. 10:34
Oppdatert: 22.04.2016 kl. 11:00


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?