Sender whisky til verdensrommet
Japansk destilleri slår på stortromma, og skal lagre whisky på den internasjonale romstasjonen.
Som om ikke det var nok å lagre en whisky i 21 år - nå skal produsenten bak sende den ut i verdensrommet i tillegg. Dette kommer fram i en pressemelding den japanske drikkeprodusenten Suntory har lagt ut på sine hjemmesider.
Suntory skal sende seks forskjellige prøver med whisky, deriblant en 21 år gammel single malt, og en whisky som nettopp har blitt destillert. Når de kommer «ned igjen» ett til to år senere, skal de analyseres av både forskere og whisky-smakere, skriver WSJ.
Forsøket skal gjennomføres på den internasjonale romstasjonen, og whiskyflaskene skal sendes opp den 16. august, ifølge pressemeldingen fra Suntory.
Artikkelen fortsetter under bildet.
Grunnen til at de sender den eksklusive whisky-en til verdensrommet, skal være at selskapet ønsker å undersøke hvilken effekt den manglende tyngdekraften vil ha på aldringen - og med det også smaken, skriver Wall Street Journal.
Det at whisky-en lagres på et sted med jevn temperatur og lite bevegelse, fører nemlig til en mer behagelig og «mykere» smak, ifølge Fox News.
Suntorys whisky har tidligere blitt kåret til verdens beste whisky, noe som skapte blest da vinnerne de to forestående årene hadde vært skotske, skriver VG. I år vant Taiwans Kavalan Solist Vinho Barrique Single Cask Strength, men vi får se om ikke de blir slått på målstreken av ekte verdensrom-whisky til neste år.
Hva tenker du om rom-whisky-en? Noe for deg? Diskuter gjerne under.