Grillet tilbehør til grillmaten
Det er godt med en blandet salat til grillmaten, men hvorfor ikke grille tilbehøret også?
Avokado er supergodt på grillen. Du kan gjøre det veldig enkelt og bare presse over litt lime og krydre med salt og pepper. Eller satse litt ekstra og fylle den grillede avokadoen med en hjemmelaget tomat- og ingefærmarmelade. Det vil garantert gi gjestene dine en smaksoverraskelse.
La potetsalaten vike for grillede søtpotetskiver toppet med koriander chimichurri. Potetskivene blir veldig saftige og får en nesten kremet konsistens. De er spesielt gode som tilbehør til biff og kylling.
Når det gjelder frukt på grillen, bør du prøve både melon og ananas. Grillet melon toppet med god olivenolje, basilikum og mynte er ypperlig til fisk og skalldyr. Spør du meg får faktisk vannmelonen selv et skalldyrpreg i smaken; det er både annerledes og gøy.
Grillet ananas er en av mine favoritter til laks og kylling, men kan like gjerne serveres som dessert. Selv om jeg denne gangen har drysset den med chilisalt. Bytter du derimot ut saltet med sukker, og legger til limeskall, får du et chili- og limesukker. Og drysser du det over den varme ananasen og topper det hele med kule is, så har du faktisk en perfekt grillet avslutning også.
Tips 1: En enkel måte å skrelle ingefær på, er å bruke en teskje. Bare skrap av skallet med skjeen – du får mye mer ut av roten på den måten.
Tips 2: Prøv å servere grillet melon sammen med litt smuldret fetaost hvis du er glad i det. Supert i kombinasjon med gode tomater.
Se ingefærtrikset her:
Hvitløk, chili og ingefær- triksene du bør kunne
Publisert: 29.07.2016 kl. 13:17
Lag deg en gratis konto