Til hovedinnhold

Lise Finckenhagens jordbærspesial

19. juni 2020Aktuelt
GÅ BÆRNANAS NÅ: Jordbærsesongen er her for fullt, så nyt den mens du kan. Lag for eksepel en jordbærpai med vaniljeis, som Lise Finckehagen her har gjort. Foto: Sara Johannessen Meek / VG
GÅ BÆRNANAS NÅ: Jordbærsesongen er her for fullt, så nyt den mens du kan. Lag for eksepel en jordbærpai med vaniljeis, som Lise Finckehagen her har gjort. Foto: Sara Johannessen Meek / VG
AvLise FinckenhagenogSara Johannessen Meek

Jordbær er virkelig en av sommerens absolutte høydepunkt! Lite kan måle seg med de saftige og søte bærene.

Solmodne vakre bær er for meg selve smaken av late dager og sommerferie. Og når bærene er så gode i seg selv, er det ofte ikke mer som trengs enn å løfte dem rett ut av kurven. Men har du lyst til å gjøre litt mer kan du for eksempel toppe dem med en fyldig mascarponekrem og drysse over litt hjemmelaget lime- og myntesukker på noen tynne pannekaker.

Eller hva med gratinerte jordbær? Forbausende enkelt og knasende godt med sprøtt «lokk».

Sprø topping får også smuldrepaien med mandelsmuler og saftig jordbærfyll. Her har jeg laget en paibunn, men hvis du føler for å forenkle det hele kan du droppe bunnen (mørdeigen) og ha jordbærene rett i formen før du drysser over smuldredeigen.

Har du forresten hilst på den lyse varianten av brownies, nemlig blondies? Søt som hvit sjokolade og like seig som sin mørke fetter. Her har den fått et friskt lite innspill av rørte jordbær, og det er en kombinasjon som er lett å like. Søt, seig og syndig..

Publisert: 19.06.2020 kl. 14:10
Oppdatert: 22.06.2020 kl. 21:47


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?