En god start på dagen med avokado

23. januar 2015Aktuelt
AVOKADOSKIVER: Du kan gjøre det helt enkelt, og bare servere brødskiver med avokado - eller sammen med en god ost. Eller du kan prøve en av oppskriftene under for en litt mer imponerende avokadofrokost. Foto: NTB Scanpix.
AVOKADOSKIVER: Du kan gjøre det helt enkelt, og bare servere brødskiver med avokado - eller sammen med en god ost. Eller du kan prøve en av oppskriftene under for en litt mer imponerende avokadofrokost. Foto: NTB Scanpix.

Prøv disse frokostoppskriftene med avokado.

Det er viktig å starte dagen med et godt og sunt måltid. Avokadoen er kanskje en av de mest komplette næringskildene som finnes. Den inneholder 20 forskjellige vitaminer og mineraler, og er særlig rik på enumettet fett – som er det sunne fettet, det med omega-9, det som er bra for oss. Og så er det veldig godt med avokado. Men den må være moden. I butikken er den ofte altfor hard eller ødelagt etter at alle andre har klemt på den for å sjekke om den er moden.

Det beste er å kjøpe umodne avokado, og la dem modnes hjemme. Det tar bare noen dager. Husk at avokado ikke skal ligge i kjøleskapet, da blir den ikke moden. Legg den heller i en skål på kjøkkenbenken. Hvis du vil fremskynde modningen, kan du legge avokadoene i en papirpose sammen med et eple eller en banan - begge de to fruktene avgir ethylene, noe som hjelper modningsprosessen. Når de er modne, bør du oppbevare dem i kjøleskapet.

Du kan sjekke om en avokado er moden ved å presse en finger mykt mot skallet eller klemme den veldig lett i hånden. Den skal gi litt etter. Da er den grønn og moden og klar til å nytes.

Egentlig skal det ikke mer til for å lage en perfekt perfekt frokost med avokado enn et par skiver godt brød, noen moste avokado og litt salt og pepper. Samtidig er det mye digg du kan gjøre med avokado til frokost med bare litt ekstra innsats.

Vi har funnet frem seks oppskrifter på ekstra digge avokadofrokoster.

Husk at du bør vente med å skjære opp avokadoen til rett før du skal spise den. Er du litt tidlig ute, kan du gjerne ha litt lime- eller sitronsaft over for å forhindre at den blir misfarget.

Foto: thelondoner.me
Foto: thelondoner.me

Litt tidkrevende, men perfekte fordi de er salte, spicy, kremet, sprø og rett og slett dødsdigge. The Londoner lager toast avokado, cherrytomater og Tabasco - toppet med bacon.

Foto: Julie Ilona Balas
Foto: Julie Ilona Balas

Godts egen Julie Chiku kombinerer egg og avokado - i ovnen. Har du aldri prøvd varm avokado, bør du prøve disse!

Foto: Sonia/thehealthfoodie.com
Foto: Sonia/thehealthfoodie.com

Et helt måltid i et glass. Det holder med smoothie til frokost om du lager The healthy foodie's avokadosmoothie med frossen mango, yoghurt, geitost, linfrø, kokos og basilikum.

Foto: Gena/choosingraw.com
Foto: Gena/choosingraw.com

Avokado og sjokolade? Til frokost? Ja, Choosing Raw byr på en salat med hjertesalat, banan, avokado og sjokoladesaus. Like godt med jordbær og epler også!

Foto: Stephanie/iamafoodblog.com
Foto: Stephanie/iamafoodblog.com

Det er noe med egg og avokado. Og på bloggen I am a food blog er det slik at du ikke trenger noe særlig mer. Bare grønn chili, grønn saus og et par tortillalefser. Hvem har sagt at man ikke kan ha taco til frokost?

Foto: Brandon/kitchenkonfidence.com
Foto: Brandon/kitchenkonfidence.com

OK, så blir det ti oppskrifter på avokadofrokost. For fra Kitchen Konfidence har vi hentet frem hele fem varianter av avokado på toast. Brandon byr på helt plain avokadotoast og avokado + 1)egg, bacon og gressløk, 2) salat, bacon og sitron, 3)tomat, basilikum og balsamico og 4) mais, chili og lime.

Publisert: 23.01.2015 kl. 12:14
Oppdatert: 30.06.2020 kl. 13:09


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?