Bakeblogger Anne Briths beste 17. mai-boller

13. mai 2013Aktuelt

«Hele Norge baker»-finalist og blogger Anne Brith Davidsen kommer i 17. mai-stemning med flaggpyntede boller. Barna vil elske disse!

BAKEGLAD: Den populære matbloggeren Anne Brith Davidsen var også en av finalistene i årets sesong av TV3s «Hele Norge baker». Foto: Sara Johannessen/VG
BAKEGLAD: Den populære matbloggeren Anne Brith Davidsen var også en av finalistene i årets sesong av TV3s «Hele Norge baker». Foto: Sara Johannessen/VG

Godt har tidligere deltmatblogger Trine Sandbergs beste 17. mai-kake og «Hele Norge baker»-vinner Ida Gran-Jansens 17. mai-ostekake til inspirasjon til kakebordet på den store festdagen.

Bakebloggeren Anne Brith Davidsen, som daglig driver den populære bloggen Villaperlesukker.no, er imidlertid opptatt av at det ikke bare er kakene som skal pyntes til nasjonaldagen. Gjærbaksten skal også fremstå i all sin prakt til 17. mai.

Skal du lage noe godt til 17. mai denne uken? Del det med oss på Instagram og merk bildet med #godtno.

Bloggeren fra Sørumsand har selv fire barn og tipser om at bollebaking er en morsom aktivitet å gjøre sammen med barna dagen før den store dagen. Bolleoppskriften har hun selv arvet fra sin mor, og bloggeren har bakt den helt siden 90-tallet.

– Dette er mammas bolleoppskrift, og den blir like vellykket hver gang, sier firebarnsmoren til Godt.


For å lage disse enkle, men stemningsrike bollene trenger du kun en bolledeig og spiselig pastafarge til maling av flaggene.

– Pastafarge finner du blant annet hos velassorterte matvareforretninger, Traktøren og Jernia, tipser bakebloggeren.

Dette trenger du:

500 gram hvetemel
50 gram gjær
80 gram sukker
125 gram smør
1 ts kardemomme
1 egg
3 dl melk


Eggehvite til pensling

Pastafarge i rød, hvitt og blått

Slik gjør du:
1. Varm ovnen på 180 grader. Begynn med det tørre og sikt alt i en bolle.

2. Varm opp melken til den er ca. 37 grader, ha i egget og gjæren. Hell det våte i det tørre.

3. Elt deigen i 10-15 minutter. Ha til slutt terninger av smør i deigen og elt noen minutter til.

4. Forhev deigen i 30-45 minutter. Rull deretter ut bollene. La bollene etterheve under et klede i 45 minutter.

5. Pensle bollene med eggehvite og mal på det norske flagg med spiselig pastafarge. Her er det viktig at du først pensler med eggehvite og deretter farge. Stek de ferdigmalte bollene i ovnen i 10-15 minutter og avkjøl dem på rist.

Publisert: 13.05.2013 kl. 13:45
Oppdatert: 13.05.2013 kl. 14:08


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?