Smuldrepai og 8 andre fantastiske rabarbraoppskrifter

Magne D. Antonsen

Pai, grøt, syltetøy, saft og snaps med rabarbra. Er du så heldig ha rabarbra i hagen er lykken i boks.

Det er så mye godt du kan lage med rabarbra, bare se hva disse flotte bloggerne tryller frem. Alle oppskriftene får du i bloggene, og helt sant, det smaker sommer.

Foto: Kilde: peachymuffin.blogspot.co.uk

En god rabarbrapai hører sommeren til, og denne har Siri laget med deilig vaniljekrem til ære for sin mor. Les hvordan du baker den i bloggen til Siri.

Foto: Kilde: matmisjonen.no

Saft med finhakket ingefær er avkjølende og forfriskende. Den enkle oppskriften finner du i bloggen Matmisjonen, og hvis du er glad i mat kan vi anbefale kokeboken ved samme navn.

Foto: Kilde: idaholm.blogg.no

Søtt og syrlig på én gang, i bloggen til Ida finner du oppskriften på en kjempegod dessert.

Foto: Kilde: detsoteliv.blogg.no

Langpannekaker er perfekt når mange skal kose seg, og denne oppskriften fra Det søte liv ser helt nydelig ut. Du lager en enkel kakebunn som du steker og fordeler rabarbrakompitt og marengs over. Mmmm.

Foto: Kilde: hagelivet.blogspot.no

De voksne kan prøve seg på hjemmelaget snaps. Rabarbra, sukker og vodka skal stå og godkjøre seg et halvt år, skriver Kennet på hagebloggen hageliv.

Foto: Kilde: matforelskelse.blogg.no

Bloggen matforelskelse har laget en lekker rabarbra og bær-crumble der rabarbraen marineres i sukker og honning. Kan det bli bedre?

Foto: Kilde: kjerstisandnes.blogg.no

Nydelig syltetøy hører frokosten til, og Kjersti Sandnes lager det selv med rabarbra, gulrot og litt kanel for å gi smaken det lille ekstra.

Foto: Kilde: marias-saltogsott.blogspot.no

Så enkelt, så enkelt. Bak rabarbra i ovnen med sukker, pisk krem og rør inn saften fra rabarbraen. Server og spis.

Foto: Kilde: heiamat.no

Nam, den delikate bloggen «Heia mat» gir deg denne oppskriften på suppe av rabarbra, med jordbær og hjemmelaget panna cotta. Heia Espen!

Det er så mange flinke folk som lager gode matblogger. Tips oss om din blogg. Husk også å ta bilde av den gode maten du lager. Del det på Instagram med #godtno så kommer du kanskje med her på Godt.no.

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?