Oslo-baren Svanen nevnt i prestisjetungt reiseblad

17. juli 2020Aktuelt
HISTORISKE LOKALER: Baren Svanen befinner ser i et tidligere apotek, bygd i 1896.
HISTORISKE LOKALER: Baren Svanen befinner ser i et tidligere apotek, bygd i 1896.
Foto: Kevin Fauske
Miriam Angela Folland
Miriam Angela Folland

Oslos egen «apotekbar», Svanen, dukket nylig opp i Condé Nast Traveller på en liste over de beste nye barene i verden.

Blant åtte andre høyskalabarer fra hovedstader og matmetropoler, finner vi Oslo-nykommeren Svanen. Condé Nast Traveller er et amerikansk reise- og luksusblad som selges internasjonalt.

Ifølge bladet er Svanen en av barene hvor «miksologi-genier tryller frem designerdrinker og ville, sprø cocktailer.»

Svanen ligger midt på Karl Johan og er det nyeste prosjektet til Yunus Yildiz. Hvis navnet høres kjent ut er ikke det så rart. Han er nemlig en av folkene bak den internasjonalt anerkjente Oslo-baren Himkok. Innovasjon og eksperimentering står i kjernen av også Yildiz’ nye coctailbar, som åpnet dørene for et og et halvt år siden.

UNDER: Condé Nast Traveller kaller lokalet et «mahogni- og marmorsøylet under.»
UNDER: Condé Nast Traveller kaller lokalet et «mahogni- og marmorsøylet under.»
Foto: Jacob Spangenberg

Lokalet til Svanen er i seg selv interessant. Det som for over hundre år siden ble bygget som et apotek, er nå gjort om til en bar. Condé Nast Traveller sier dette om stedets særegne atmosfære: «der er en fin-de-siècle atmosfære du kan flaske, som om Edvard Munch var i ferd med å vandre inn og hente en opium-tinktur.»

Yunus Yildiz er enig i at mye av appellen ligger i det imponerende og sjeldne lokalet.

– Det er veldig gøy å få anerkjennelse for alt det harde arbeidet vi gjør hver dag, sier en stolt Yildiz, som poengterer at han har et svært dyktig team med bartendere.

Condé Nast Traveller skriver at det er det unike lokalet og de særegne drinkene som gjør stedet verdt å besøke. Spesielt er de begeistret over de nordiske ingrediensene som rognebær, fennikel og einer.

– Vi lager jo veldig spennende drinker, bekrefter Yildiz, og legger til at det er først og fremst opplevelsen de selger.

Yildiz trekker også frem at det er kult å se Svanen og Oslo i så godt selskap.

– Det er bare barer fra byer som London, New York og Singapore på lista. I barbransjen er det London og New York som er de store, og Singapore er up-and-coming, sier bareieren, og peker på at mange av barene på lista er eid av noen av verdens mest kjente cocktailskapere.

Blant disse er Tayler + Elementary i London. Baren er faktisk eid av norske Monica Berg og partneren hennes. Berg jobbet også tidligere på Himkok sammen med Yunus Yildiz.

DRINKER I SÆRKLASSE: Isen de bruker på Svanen er krystallklar og hentet fra Hemnessjøen. De lager garnityr av rester fra råvarene de bruker i produksjonen av drinkene.
DRINKER I SÆRKLASSE: Isen de bruker på Svanen er krystallklar og hentet fra Hemnessjøen. De lager garnityr av rester fra råvarene de bruker i produksjonen av drinkene.
Foto: Kevin Fauske

Publisert: 17.07.2020 kl. 12:21
Oppdatert: 17.07.2020 kl. 12:39


Finn flere artikler:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?