Til hovedinnhold

Deilig grillmat: Pulled pork og digg tilbehør

19. juli 2013Aktuelt
Mmmmm: Pulled Pork i hjemmelaget hamburgerbrød med coleslaw, signert Godt-kokk Lise Finckenhagen. Foto: Sara Johannessen
Mmmmm: Pulled Pork i hjemmelaget hamburgerbrød med coleslaw, signert Godt-kokk Lise Finckenhagen. Foto: Sara Johannessen

Saftig pulled pork-burger med hjemmelagde brød og tilbehør, samt en frisk ferskendessert. Vi har laget grillkongens ultimate grillmiddag.

Noen av det beste jeg har smakt noensinne er Pulled pork laget av selveste grillkongen Craig Whitson. Fantastisk saftig kjøtt med en nydelig røyksmak etter maaaaaaange timer i en Smoker på størrelse med en liten traktor.

Nå er det jo relativt få forunt å ha en slik en på terrassen, så mitt prosjekt var altså: Er det mulig å få til noe lignende i en høyst ordinær og rimelig gassgrill? Svaret var et litt overraskende; ja dæven det funka!!! Og så vannvittig mye bedre enn «fire-timer-i-ovnen» varianten.

Del dine burgerbilder med #godtno og vi plukker bildet til forsiden vår!

Utgangspunktet er som sagt en helt vanlig gassgrill med lokk, en deilig marmorert svinenakke og god tid. I tillegg trenger du aluminiumsfolie, en aluminiumsform, røykflis, et digitalt steketermometer og i noen tilfeller gaffateip. Det er viktig at grillen er nokså tett, det var ikke vår så jeg teipet (!) igjen en lang sprekk langs med lokket med gaffateip (fungerte utmerket). Den største utfordringen er å holde temperaturen jevn over tid. (Dette er selvsagt langt enklere i en litt mer fancy grill med steketermometer og det hele.)

SVINEGOD: Pulled pork er en grillvinner sammen med digg tilbehør. Foto: Sara Johannessen
SVINEGOD: Pulled pork er en grillvinner sammen med digg tilbehør. Foto: Sara Johannessen

Det skal grilles over indirekte varme så du fyrer opp den ene siden og legger kjøttet på den andre. Selv la jeg et termometer oppå kjøttet for hele tiden å ha kontroll. Blir det for varmt, demper du blusset og lufter litt, blir det for kjølig øker du blusset en anelse. Over langen er det bedre med litt for kjølig enn litt for varm grill. Lag en «røykpakke» av aluminiumsfolie og fuktet flis. På den måten tilfører du en deilig røyksmak som er helt nødvendig for smaken.

Resultatet ble fantastisk om jeg må si det selv. Et lite skår i gleden var at jeg tok fra mannen min en stor dose selvtillit hva grill angår.

Saken ble oppdatert 14.05.19 etter tilbakemelding fra leser om bruken av uttrykket «mannemat» om grillmat. Vi er enige i at grillmat passer for alle.

FRISK: Coleslaw er smakfullt tilbehør til burgeren eller annen grillmat. Foto: Sara Johannessen
FRISK: Coleslaw er smakfullt tilbehør til burgeren eller annen grillmat. Foto: Sara Johannessen

Varme fersken med vanilje og bringebær

FERSK: Enkelt og godt, her er vår peachmelba som er fersken med varme bringebær, vanilje og krem. Foto: Sara Johannessen
FERSK: Enkelt og godt, her er vår peachmelba som er fersken med varme bringebær, vanilje og krem. Foto: Sara Johannessen

Publisert: 19.07.2013 kl. 09:23
Oppdatert: 14.05.2019 kl. 13:57


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?