Lise Finckenhagen: Grønn vri på klassikerne

I NY DRAKT: En ny vri på den klassiske bolognesen og to andre kjøttfrie klassikere står på menyen.
I NY DRAKT: En ny vri på den klassiske bolognesen og to andre kjøttfrie klassikere står på menyen.
Foto: Stian Broch/VG
Lise Finckenhagen

Hadde vi ikke sagt det, hadde du kanskje ikke engang lagt merke til at vi har byttet ut kjøttet i disse klassiske rettene. Så gode er de!

Egentlig er det ganske morsomt de gangene man tar en klassiker, gjør den kjøttfri – uten at du sitter og tenker over at du savner noe.

Det kan være mange gode grunner til å velge seg en smaksrik og mettende grønnsakbasert middag. Føles godt for kroppen gjør det, og så vet vi jo at det ikke er så aller verst for miljøet heller.

Kjedelig-stempelet har de grønne alternativene kvittet seg med for lengst. Med dybde og umami i smaksbildet og variasjon i konsistenser trenger man absolutt ikke å være vegetarianer for å velge grønt.

Er du sulten er det grunn god nok til å teste ut «Blomkål Bolognese», «Sopp Stroganoff» og «Chili sin Carne»!

Har du mer lyst på en klassisk kjøttmiddag? Sjekk ut oppskriftene her:

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?