Dette er de mest populære oppskriftene på Godt i 2018

10. januar 2019Aktuelt
TOPP 10: Vi har funnet frem oppskriften dere lesere likte aller best i året som var. Foto: Tone Georgsen/Aftenposten / Siv-Gøril Romsdal
TOPP 10: Vi har funnet frem oppskriften dere lesere likte aller best i året som var. Foto: Tone Georgsen/Aftenposten / Siv-Gøril Romsdal
Sara Berge Holmberg
Sara Berge Holmberg

Husker du din favorittoppskrift fra året som gikk? Vi har samlet de ti mest leste oppskriftene på Godt.no fra i fjor.

Fra denne listen å dømme er det lett å se at fjorårets sommer var av det varme slaget, og høsten og vinteren av det kalde. Her er balansen god mellom friske, kalde og lette retter, og smakfulle, varmende retter. Og søtsakene – de er alltid på plass på topp 10 listen.

Vi har dukket i arkivet og funnet frem de mest populære oppskriftene i 2018.

10. plass: Hjemmelaget yoghurtis med jordbær og vanilje

Nederst på listen, men fortsatt blant de mest populære gjennom hele fjoråret, finner vi oppskriften på den superenkle og digge yoghurtisen til bakeblogger Kristine Ilstad fra Det Søte Liv. Denne er supergod å nyte på varme sommerdager eller om du trenger en frisk dessert.

9. plass: Kyllinggryte med sherry og fløte

«Beste kyllinggryten ever!», sier Siv-Gøril Romsdal som står bak denne oppskriften. At oppskriften er blant de ti mest populære fra fjoråret forteller oss vel at Romsdal har rett. En varmende gryte som er perfekt i disse kalde vinterstider.

8. plass: Enkel thaisuppe med kylling og kokosmelk

Gaeng Phed gai er det lokale navnet på suppen, som inneholder blant annet currypaste, kokosmelk og sitrongress. En suppe med masse deilig smak! Listens eneste Thai-rett.

7. plass: Jan Vardøens pizzadeig

Jan Vardøens pizzadeig var en favoritt også i 2017. Pizzarestauranten hans, Villa Paradiso, er en slager i hovedstaden. Han lager supergod pizza, og med denne deigoppskriften kan du gjøre det samme.

6. plass: «Top Chef»-vinnerens favoritt: Indisk daal

Dette er favorittretten til Norges aller første Top Chef, Renee Fagerhøi. Gryten er vegansk, laktosefri og glutenfri, men det er ikke derfor den er så bra – den er bare skikkelig god, sier Fagerhøi om retten.

5. plass: Makaronigrateng med kjøttsaus

I 2017 var denne gratengen den aller mest populære oppskriften på Godt, og har nå vært en favoritt hos dere for andre året på rad. Ikke at det er rart, for denne er fantastisk!

4. plass: Smash-kake

Det er ikke rart denne kaken slår an med sine to marengsbunner, knuste Ritz-kjeks, sjokoladekrem, vaniljekrem og hakket smash mellom lagene. SMASHING GOD, som Kristine Ilstad/Det Søte Liv sier om kaken.

3. plass: Sunne bananpannekaker

Disse bananpannekakene av Ida Gran-Jansen er også en stor favoritt, og det er ikke uten grunn. Luftige pannekaker som både smaker godt og er bra for deg? Ja, det sier vi gjerne takk til.

2. plass: Hjemmelaget softis på 20 minutter

Denne var en storfavoritt i de varme sommermånedene. Lise Finckenhagens hjemmelagde softis slår ikke feil!


1. plass: Norges beste svelerøre

Fjord1s svelerøre har inntatt førsteplassen og tatt tittelen som 2018s mest populære oppskrift. Fjord1s matfaglig ansvarlig Anne Myklebostad opplyser til Godt at Fjord1 årlig selger en million sveler – helt tydelig en favoritt hos mange.

Publisert: 10.01.2019 kl. 15:26


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?