Mat for en konge - av en konge

13. november 2012Aktuelt
Elgkjøttet er på vei inn i butikken, så nå trenger du verken ha jegerprøven eller gevær for å nyte norsk natur på tallerkenen. (Foto: Opplysningskontoret for egg og kjøtt/Mari Svenningsen)
Elgkjøttet er på vei inn i butikken, så nå trenger du verken ha jegerprøven eller gevær for å nyte norsk natur på tallerkenen. (Foto: Opplysningskontoret for egg og kjøtt/Mari Svenningsen)

Du trenger ikke å dra på jakt for å kunne nyte elgkjøtt. Her får du vilt mange oppskrifter med elg!

Elgjaktsesongen varer fra september til november, og det er i denne perioden det er størst sjanse for å få treffe blink i butikken også.

Elg kan sammenlignes med storfe størrelsesmessig, og deles opp etter den samme malen. Elgstek, grytekjøtt av elg, fileter og kvernet elgkjøtt, også kalt elghakk, som du finner i butikken tilberedes etter samme matlaginsprinsipper som storfe.

Treff blink på kjøkkenet

Her har vi delt inn oppskriftene etter hvilken del av elgen som brukes.

Nedover finner du både hverdagsmat, helgekos, søndagsmiddag og festmat, så nå kan du bli kongen på kjøkkenet med skogens konge på kjøkkenbenken (og så smaker maten helt konge)!

Publisert: 13.11.2012 kl. 15:48
Oppdatert: 23.11.2015 kl. 15:28


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?