Lises paispesial: Fem oppskrifter på søte og salte paier
Pai er perfekt sommermat og kommer i alle varianter. Imponer gjestene med en superenkel sitronpai eller nyt en sprø pai med kylling og fetaost til helgen.
En sprø bunn dekker de fleste lyster og behov da de kan toppes med alt i fra søte kremer til saftige grønnsaker, deilige oster og gode skinker. Ja satser du på en sprø bunn er du alltid på stø grunn.
Likevel er det mange som vegrer seg en smule for å lage mørdeig, eller paideig om du vil. Men nå er det jo heldigvis ikke slik at vi må gjøre alt så innmari avansert. Og føler du for å ta en snarvei så kan både paideig, pizzabunn og butterdeig kjøpes ferdig. Det må da være love å jukse litt når solen skinner og kjøkkenet ikke er stedet du ønsker å tilbringe hele dagen?
Den søte og friske ostepaien med moreller er forresten så enkel at det ikke engang er nødvendig å ta en eneste snarvei. Den fantastiske paien krever verken steking eller gelatin. Sitronsaften er den magiske ingrediensen som gjør jobben for deg. Ostekremen blir akkurat passe fast og kremet etter et par timer i kjøleskapet. Da gjenstår det bare å sette noen moreller på toppen før nytelsen er et faktum.
God paisommer!
Eller utnytt sesongens norske jordbær og lag en digg jordbærpai, som fint kan lages glutenfri. Får du ikke nok av pai? Sjekk ut våre andre varianter her!
Publisert: 20.06.2014 kl. 09:28
Oppdatert: 21.06.2014 kl. 02:57
Lag deg en gratis konto