Pavlovaspesial til 17. mai: Pavlova i langpanne, sjoko-pavlova og to andre lekre varianter
Fra pavlova med vaniljekrem og friske bær til lag på lag med sjokoladepavlova toppet med krokan. Marengskaken er i ferd med å bli den nye klassikeren på 17. mai.
Marengskaken som ble laget til ære for den russiske primaballerina Anna Pavlova er mer populær enn noensinne. Kaken kom første gang på dessertkartet etter at Anna Pavlova hadde turnert i både New Zealand og Australia i 1926. Begge landene påberoper seg opphavsretten, og de er fortsatt ikke enige.
Vi kan uansett glede oss over en deilig marengskake med en herlig, sprø skorpe som skjuler et deilig, mykt indre. Like lekker, lett og elegant som ballerinaen selv.
Pavlova er enkelt å lage, kan varieres etter ønske og fylles med kremer, is, bær eller oppskåret frukt.
Husk bare at når du skal piske eggehviter er det viktig at både bollen og vispen er helt ren. Egghvitene må heller ikke ha rester av eggeplomme i seg, det kan gjøre det vanskelig å få eggehvitene stive.
Topp din pavlova med det du liker best selv og jeg lover deg at du får lyst til å danse av glede!
Vis oss din mai-pavlova på Instagram og merk bildet med #godtno, så reposter vi de beste eller plukker dem til forsiden!
Publisert: 09.05.2014 kl. 07:45
Oppdatert: 13.05.2016 kl. 09:57
Lag deg en gratis konto