Mr. Lees favorittnudler

16. februar 2018Aktuelt
FAVORITTEN: Mr. Lee lager sin favoritt-nudelrett. Foto: Paul Paiewonsky/VG
FAVORITTEN: Mr. Lee lager sin favoritt-nudelrett. Foto: Paul Paiewonsky/VG
Hanne Kreutz-Hansen
Hanne Kreutz-Hansen

Mr. Lees nudler har gjennom årene blitt en favoritt blant mange nordmenn. I 1999 delte han oppskriften på det han da beskrev som sine favoritt-nudler med VGs lesere.

Denne artikkelen ble først publisert i VGs papirutgave den 9. mai 1999.
Chul Ho Lee kom til Norge som flyktning fra Korea i 1954. Målet var å klare seg selv som skopusser, noe som krevde handelsbrev, som igjen krevde utdanning, som igjen førte til en helt annen karriere enn den tiltenkte.

I 1989 introduserte han sitt eget nudelmerke, og i disse dager reiser han rundt i hele Norge og skriver autografer til elleville nudelfans.

Her er hans egen favorittnudelrett:

To pk. Mr. Lee nudel med skalldyrsmak

(Til 2 personer)
1 tomat
3 sjampinjonger
1 / 4 rød løk
2 vårløk
1 gulrot
2—3 grener blomkål
2—3 grener brokkoli
1 / 2 rød paprika
1 / 2 grønn paprika
1 kvast selleripersille
1 gren koreansk gressløk
4—5 reker med skall

Slik gjør du:

Dekorskjær sjampinjongene slik at de ser ut som marengs (pikekyss) ved å starte midt på sopphodet og før kniven i en bevegelse mot kanten. Gjør det samme hele veien rundt. Skråskjær paprika, rødløk og gulrot i store vilkårlige biter, vårløken skjæres i rør på 3—4 cm. Ta skallet av rekehalen, men bevar hodet på.

Ha blomkål, brokkoli, sjampinjonger og gulrot i kokende vann, og kok dem i 3—4 minutter. Ta ut grønnsakene og legg dem i en skål. Hell krydderblandingen fra nudelpakkene i grønnsaksvannet og legg nudlene i kasserollen. Kok i 2 minutter, sammen med rødløk, vårløk og paprika. La den koreanske gressløken trekke i kasserollen i 15 sekunder før du tar den ut.

Hell nudlene med væske og grønnsaker over i bollen med de lettkokte grønnsakene. Pynt med selleripersille og reker. — Ikke kapp, men del alle grønnsakene vilkårlig i store biter. For all skjønnhet er enkel. Du skal leke med maten, men den skal berøres minst mulig. Dessuten skal du kjenne at du putter noe i munnen, og det skal være motstand når du tygger. Derfor må grønnsaksbitene være store, og de skal bare så vidt kokes, sier Mr. Lee, som spiser nudler nesten hver dag.

Publisert: 16.02.2018 kl. 19:17


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?