Svensk-inspirert høstmat: Gul ertesuppe, pannekaker med tyttebærkrem og punsjruller
Ertesuppe med svineknoke er høstmat og sikringskost på sitt aller beste. Server med en frisk pannekakestabel og avslutt med uimotståelige punsjruller.
Den varianten jeg liker best heller mer mot den svenske ertesuppen som gjerne inneholder mer erter og i tillegg er kokt til en noe mer «grøtet» konsistens. Litt allehånde gir meg dessuten barndomsminner fra mormorskjøkken, og ingen ertesuppe uten litt frisk timian spør du meg.
Mange mener nok også at pannekaker hører med, enten ved siden av suppen eller som dessert. Jeg valgte dessertvarianten og lagde like godt en pannekakestabel med tyttebærkrem, litt annerledes og igjen i retning Sverige.
Så da kan vi jo like gjerne fortsette den veien og klinke til med hjemmelagde punsjruller, eller små «dammsugare». Det er bare å begynne å samle på kakesmuler heretter, for disse nydelige «konfektene» kommer i hvert fall jeg til å lage igjen.
Peas and love folkens!
Del bilder av høstmaten din på Instagram med #godtno, og vi plukker deg kanskje til forsiden eller reposter bildet ditt.
Publisert: 26.09.2014 kl. 10:33
Lag deg en gratis konto