Svensk-inspirert høstmat: Gul ertesuppe, pannekaker med tyttebærkrem og punsjruller

26. september 2014Aktuelt
GUL HØST: Lise Finckenhagen har latt seg inspirere i retning Sverige. Resultatet er fyldig og god ertesuppe og søte punsjruller, som minner om «dammsugare» på IKEA. Foto: Sara Johannessen/VG
GUL HØST: Lise Finckenhagen har latt seg inspirere i retning Sverige. Resultatet er fyldig og god ertesuppe og søte punsjruller, som minner om «dammsugare» på IKEA. Foto: Sara Johannessen/VG

Ertesuppe med svineknoke er høstmat og sikringskost på sitt aller beste. Server med en frisk pannekakestabel og avslutt med uimotståelige punsjruller.

Den varianten jeg liker best heller mer mot den svenske ertesuppen som gjerne inneholder mer erter og i tillegg er kokt til en noe mer «grøtet» konsistens. Litt allehånde gir meg dessuten barndomsminner fra mormorskjøkken, og ingen ertesuppe uten litt frisk timian spør du meg.

Mange mener nok også at pannekaker hører med, enten ved siden av suppen eller som dessert. Jeg valgte dessertvarianten og lagde like godt en pannekakestabel med tyttebærkrem, litt annerledes og igjen i retning Sverige.

Så da kan vi jo like gjerne fortsette den veien og klinke til med hjemmelagde punsjruller, eller små «dammsugare». Det er bare å begynne å samle på kakesmuler heretter, for disse nydelige «konfektene» kommer i hvert fall jeg til å lage igjen.

Peas and love folkens!

Foto: Sara Johannessen/VG
Foto: Sara Johannessen/VG
Foto: Sara Johannessen/VG
Foto: Sara Johannessen/VG
Foto: Sara Johannessen/VG
Foto: Sara Johannessen/VG

Del bilder av høstmaten din på Instagram med #godtno, og vi plukker deg kanskje til forsiden eller reposter bildet ditt.

Publisert: 26.09.2014 kl. 10:33


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?