Enkel hyttebakst du lager i gryte

14. mars 2016Aktuelt
ALT I EN GRYTE: Brød til frokost eller scones med rosiner og nøtter - begge deler kan lages i gryte uten elting. Foto: Sara Johannessen
ALT I EN GRYTE: Brød til frokost eller scones med rosiner og nøtter - begge deler kan lages i gryte uten elting. Foto: Sara Johannessen

Bare fordi du er på hytta betyr det ikke at du ikke kan trå til med skikkelig brødbakst. By på enkle grytebrød, saftige scones eller deilig bollekake.

Eltefritt grytebrød har herjet som en farsott på nettet i flere år. Det har dog vært litt stillere rundt denne brødtrenden i det siste, men med hytteturer rett rundt hjørnet, kan det passe fint med en liten påminnelse. For hva smaker vel bedre enn nybakt brød til hyttefrokosten? For ikke og snakke om duften og lykken det bringer med seg.

Grytebrød indikerer at brødet stekes i gryte, og eltefritt er – ja, eltefritt! Altså dette er tingen når du ikke har all verdens hjelpemidler lett tilgjengelig. Det eneste denne brødoppskriften virkelig krever er tid, lang tid.

Det løser du enkelt ved å røre sammen deigen dagen før du ønsker et saftig og nystekt brød på bordet. Den lange hevetiden (vi snakker da om omtrent 15 timer) gir brødet et snev av surdeigsaromaer, og grytestekingen sørger for skikkelig sprø skorpe.

Og når du først har tatt frem gryta, og venter på at brøddeigen skal heve, kan du fylle ventetiden og gryta med saftige scones og bollekake med deilig sukker og kaneltopping.

God bakst!

Publisert: 14.03.2016 kl. 16:11
Oppdatert: 17.02.2017 kl. 13:27


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?