Ny penn gjør at du kan tegne på latten hjemme
Imponert over baristakunst, men føler det er for vanskelig å lage melkehjerter på latten? En ny oppfinnelse lar deg nå «tegne» på latten med kanel eller kakao.
Hjerter, gøyale border, katter - baristaens dekorasjoner i melkeskummet er en av bonusene når en unner seg latte på kafé. Men for mange føles det nok for vanskelig å få til noe lignende selv hjemme på kjøkkenet.
Det har Balasz Oltvai lyst til å gjøre noe med. De siste dagene har nemlig Kickstarter-prosjektet hans, «Cinnibird SpicePen», tatt av på Internett, og blitt skrevet om på blant annet internasjonale matnettsteder som HuffingtonPost, Foodbeast og Brit+Co.
Cinnibird er en «krydderpenn» du kan fylle med for eksempel kanel eller kakaopulver, som slipper ut pulveret gradvis ved hjelp av en liten elektrisk motor. Dermed kan du tegne eller skrive alt hjertet begjærer på mat og drikke, ifølge pennens Kickstarter-side.
Artikkelen fortsetter under bildet.
Hvis du ikke er i kaffehumør, kan du fylle pennen med paprikapulver, persille eller et annet favorittkrydder, og dekorere middagen.
- På den måten kan du overraske den du er glad i med en hyggelig beskjed. I tillegg er den perfekt for å tilføre litt ekstra «krydder» på fester og andre samlinger, står det på krydderpennens hjemmeside.
Barn og voksne
- Vi har alltid likt å dekorere maten vi spiser, og kona mi er fantastisk til å lage mat og elsker matdekorasjoner, forteller prosjektleder Balazs Oltvai til Godt.
Ifølge Oltvai kan barn og voksne i alle aldre bruke pennen siden den er så enkel i bruk.
- Mengden krydder som faller ut kommer an på hvilken vinkel du holder maskinen. Streken blir tykk og tydelig hvis du holder den helt loddrett, og svakere hvis du holder den mer skrått, sier Oltvai.
Artikkelen fortsetter under bildet.
Skeptisk
Simon Alteblad er dobbel norgesmester i «latte art», og jobber som barista på Supreme Roastworks. Norgesmesteren sier han er skeptisk krydderpennen.
- Jeg mener at kaffen blir bedre jo mindre du kødder med den, så dette er ikke noe jeg ville tatt i bruk i den daglige driften. Og jeg tror de fleste baristar i Norge er med meg på den biten, sier baristaen.
Alteblad tror kanel- eller kakaosmaken kan bli for intenst siden strekene er såpass tykke.
- Personlig tilsetter jeg aldri smak i kaffen, og jeg har inntrykket av at de for det meste er de store kafékjedene som gjør dette. For all del, det kan hende at dette er morsomt for å lage litt «show», men da kanskje heller med krydder på middagsmaten, sier kaffeeksperten.
Alteblad, som er regjerende norgesmester i latte art sier det viktigste når man lager dekorasjoner på kaffen er steame melken til den får helt riktig konsistens.
- Melken skal være silkemyk og glinsende, og jeg anbefaler å bruke H-melk for å få riktig fettinnhold, selv om det også går OK med lettmelk. I tillegg er det en stor fordel å være stødig på hånden, tipser kaffekunstneren.
Publisert: 09.12.2014 kl. 09:01
Oppdatert: 09.12.2014 kl. 10:24
Lag deg en gratis konto