Derfor er det et tall på noen ketchupflasker

25. september 2017Aktuelt
ER DER FOR EN GRUNN: Legg merke til dete tallet neste gang du skal få ketchup ut av flasken. Foto: Nils Bjåland/VG
ER DER FOR EN GRUNN: Legg merke til dete tallet neste gang du skal få ketchup ut av flasken. Foto: Nils Bjåland/VG

Det er der ikke kun av estetiske grunner.

Den observante leser har kanskje lagt merke til at det er et lite 57-tall på produsenten Heinz' flasker. Og som seg hør og bør er det der ikke uten grunn.

Allerede i 2016 skrev nemlig The Mirror om et genialt triks for å få ketchupen ut av de nostalgiske - om enn noe upraktiske - glassflaskene, som man vanligvis sitter og hamrer på til håndflaten blir øm.

- Her kommer en liten hemmelighet fra Heinz for å få ketchupen enklere ut av glassflasken. Det uthevede 57-tallet på flaskehalsen er «the sweet spot» å banke på. Alt du behøver å gjøre er å gi et bestemt dunk der flasken bir smalere, og så vil ketchupen kommer ut enklere, fortalte en talsperson fra Heinz til nettstedet.

Flere store nettsteder, som Huffington Post og NPR, har omtalt fenomenet - som potensielt kan gjøre livet lettere for mange ketchupelskere som nekter å gå over til plastflaske.

Artikkelen fortsetter under bildet.

HAMRE LØS: Du bør visstnok banke på 57-tallet hvis du prøver å få ketchup ut av glassflaske. Foto: AP Photo/Keith Srakocic
HAMRE LØS: Du bør visstnok banke på 57-tallet hvis du prøver å få ketchup ut av glassflaske. Foto: AP Photo/Keith Srakocic

Kilovis

I tillegg til banketrikset, har tallet også en historisk betydning. Ifølge produsentens hjemmeside så grunnleggeren et skilt som reklamerte for 21 typer sko i 1896. Han likte ideen, følte at 57 var et lykketall, og begynte derfor å si at Heinz hadde 57 forskjellige produkter - selv om de på daværende tidspunkt hadde mer enn 60 produkter.

Ifølge Aperitif er ketchup et av verdens mest populære matprodukter. Ikke nok med det: Ifølge VG+ spiste nordmenn om lag 1,5 kilo ketchup årlig i 2011, og det ble da produsert cirka 11 millioner flasker ketchup årlig.

«Ketchup erobret fort norske kjøkkenskap da den kom på 1960-tallet, men salget nådde virkelig store høyder da Idun lanserte sin røde ketchupflaske av plast i 1966,» skrev VG+.

Sjekk ut hvordan du lager hjemmelaget ketchup under:

Publisert: 25.09.2017 kl. 16:26
Oppdatert: 20.08.2018 kl. 10:03


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?