Ukens matblogg: Terte med hvit sjokolade og bringebær
Crunchy, søt og syrlig - rett og slett herlig.
- Med denne oppskriften fikk jeg full uttelling i både smak og utseende. Og den er lett å bake også, sier ukens matblogger Gry Helen Fagernes til Godt.
- Jeg fikk ideen til å kombinere hvit sjokolade med bringebær ved frokostbordet en dag i ferien. Hvit sjokolade og bringebær er bare så godt sammen, så jeg sendte mannen min på butikken med handleliste, forteller hun.
- Da kaken var klar var jeg så spent på om de likte den. Det ble helt stille for smakene var så gode. Alle elsket den, sier Gry Helen.
- Den får sprø bunn med litt krydder i, fløyelsmyk søt sjokolade og søt-syrlige bringebær for å fremheve den hvite sjokoladesmaken. Det er en perfekt kombinasjon, og fargene er bare nydelige sammen, sier hun.
- Når du lager bunnen må du passe på at kjeksen er godt knust og at de får en fin kant slik at fyllet ikke renner utover. Og så må du ikke røre sjokoladefyller og bringebærsausen sammen. Bare trekk en skje gjennom for å få fint mønster, sier Gry Helen.
Les bloggen til Gry Helene her, og følg henne på Facebook og Instagram også.
Gry Helen bruker omtrent 30-40 min til kokkeleringen, og så skal terten hvile 2 timer i kjøleskap.
Bunn
300 g Digestive kjeks
100 g smeltet smør
1/2 ts kanel
Varm opp ovnen på 200 grader. Knus kjeksene eller kjør de i en blender til de blir fine smuler. Fordel kanel i kjekssmulene. Smelt smør og bland det i kjekssmulene. Bland godt til smulene er blitt ’fuktige’ av smøret. Bruk en paiform eller kakeform på 22 cm i diameter som er smurt godt med smør og med bakepapir i bunnen.
Tilsett kjeksblandingen og bruk hendene til å trykke den ut i formen i et jevnt lag med en kant på omtrent 2 cm eller så høy som paiformen er.
Stek i 10 minutter midt i ovnen og avkjøl.
Ganache
450 g hvit sjokolade
2 dl fløte
Hakk sjokoladen i småbiter. Legg sjokoladen i et glass eller stålbolle. Varm opp fløten og hell den over sjokoladen. La blandingen stå i omtrent 4 minutter uten at du rører den. Rører så til du får en myk, fin og tykk sjokoladesaus.
Bringebærfyll
200 g bringebær
2 plater gelatin
1 ss sukker
Legg gelatinene i kaldt vann.
Hvis du bruker frosne bringebær koker du dem på lav varme til de slipper saften. Bruk en sil til å sile av frøene. Tilsett sukker i bringebærsaften. Klem vannet ut av gelatinen. Legg gelatinen i bringebærsaften og rør til gelatinen er helt oppløst.
Hvis du bruker ferske bringeber legger du dem i en kjele og varmer opp på middels varme med 3 ss vann. Mos bærene og kok til saften kommer ut og sil vekk frøene. Tilsett gelatin og rør til gelatinen er oppløst.
Montering
Hell ganachen i kjeksbunnen. La den sette seg noen minutter før du heller over bringebærfyllet. Bruk en skje for å lage litt marmorering, men pass på så du ikke blander.
Sett kaken i kjøleskap for å hvile i minimum 2 timer. Den er aller best dagen etter. Pynt med litt ferske bringebær om du vil og server.
Publisert: 27.08.2015 kl. 14:03
Lag deg en gratis konto