Pizzakos til helgen

9. januar 2015Aktuelt
FLETTET PIZZA: Slik har du neppe spist pizza før - denne flettevarianten med kjøttdeig imponerer garantert, og er slett ikke så vanskelig å få til. Foto: Mia Skrataas.
FLETTET PIZZA: Slik har du neppe spist pizza før - denne flettevarianten med kjøttdeig imponerer garantert, og er slett ikke så vanskelig å få til. Foto: Mia Skrataas.

Hjemmelaget pizza er verdt innsatsen.

Det sies at pizza egentlig var restemat. I gamle dager tok man deig som var til overs etter brødbakingen og kjevlet den tynn, toppet med det man hadde av andre rester, eller enkle ingredienser man uansett hadde i skapet, og varmet det i ovnen. Pizzaen kunne man spise med hendene, og gjerne på farten. I dag regner vi gjerne pizza som helgemat, noe vi tar oss litt tid til å lage og gjerne handler inn litt ekstra til. Vi spiser det fortsatt gjerne med hendene, men kanskje oftere foran TV-en.

De aller fleste er glad i pizza, men vi har ikke alle den samme favorittpizzaen. Noen sverger til den helt enkle, klassiske Pizza Margeritha, noen spiser alltid pizza med kjøttdeig og tomater, mens andre igjen foretrekker en hvit variant med crème fraîche.

La deg inspirere av en av disse syv, digge pizzaoppskriftene i helgen - her er det noe for enhver smak.

Foto: Jon Krog Pedersen
Foto: Jon Krog Pedersen

Helt enkelt, og veldig godt. Når du lager Pizza Margherita er det ekstra viktig at du legger litt tid og kjærlighet i deigen, siden den kun toppes med en enekel tomatsaus og ferk mozzarella.

Foto: Mia Skrataas
Foto: Mia Skrataas

Ikke bare knallgod, men også knallkul! Imponer med denne flettepizzaen med kjøttdeig - den tar omtrent like lang tid å tilberede som en vanlig calzone, og fletteprosessen er ganske enkel i følge matblogger Mia Skrataas.

Foto: VG
Foto: VG

Lager du minpizzaer, kan alle få lage sin helt egen favorittpizza! Sett frem forskjellige toppinger og la alle i familien lage sin helt egen variant.

Foto: Geir Skeie
Foto: Geir Skeie

Bare fordi du er mesterkokk og har vunnet kokke-VM betyr det ikke at du ikke kan sette pris på en skikkelig langpannepizza. Geir Skeies lørdagspizza toppes helt klassisk med kjøttdeig i tomatsaus.

Foto: Sara Johannessen/VG
Foto: Sara Johannessen/VG

På hvit pizza dropper vi tomatsausen og bruker crème fraîche istedenfor - timian og sopp er perfekt topping til hvit pizza. Hiv gjerne på litt spekeskinke og frisk ruccola også, etter at du har tatt pizzaen ut av ovnen.

Foto: Mia Skrataas
Foto: Mia Skrataas

Klarer du ikke å velge mellom taco og pizza? Da er dette løsningen for deg; lag pizza på myke tortillalumper som du topper med tacokjøttdeig, ost og frisk paprika.

Publisert: 09.01.2015 kl. 09:18
Oppdatert: 16.10.2015 kl. 15:05


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?