Lise Finckenhagen: Tre måter å bruke opp de brune bananene på

17. januar 2020Aktuelt
BANANBAKST: Bananpannekaker med havregryn er sjelden feil. Eller prøv deg på en banankake med kremostglasur. Foto: Sara Johannessen/VG
BANANBAKST: Bananpannekaker med havregryn er sjelden feil. Eller prøv deg på en banankake med kremostglasur. Foto: Sara Johannessen/VG
AvLise FinckenhagenogKrister Sørbø

Lag fluffy bananpannekaker, saftig banankake med glasur eller tilslørte bananer av de modne bananene du har liggende. 

En overmoden brun banan er muligens ikke det vakreste innslaget på fruktfatet, men er en suveren grunn til å bake en saftig banankake med gode innslag av både sjokolade og nøtter. Som en ekstra bonus er kaken toppet med et tykt lag kremost-sjokoladeglasur.

Brune bananer er også et perfekt utgangspunkt for de litt sunnere bananpannekakene med havre. Ved å skille eggene for så å piske eggehvitene og vende dem inn i røra før steking, får du skikkelig fluffy pannekaker i høy amerikansk stil.

Bananer og krem er en kombinasjon mange liker. Sammen med rosinboller i skiver, tykk karamellsaus (med en klype salt) og litt hakkede peanøtter eller mandler, blir det til den nye desserten «tilslørte bananer». Fløten er byttet ut med crème fraîche som piskes tykk med litt brunt sukker, vanilje og en klunk brun rom. Joda, dette er en dessert det er lett å like spør du meg.

Her følger med andre ord tre gode grunner til å glede seg over brune prikker på bananskallet!

Publisert: 17.01.2020 kl. 12:37


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?