Sjekk hva en matblogger spiser i løpet av en uke

godt.no

Helle Øder Valebrokk (41) spiser alt fra popcorn til helgrillet ørret til middag i løpet av en uke. Her deler matbloggeren middagsuken sin med Godt.

Matblogger og hobbykokk Helle Øder Valebrokk er opptatt av å lage ordentlig mat hver eneste dag. På bloggen «HellesKitchen» gir hun tips og inspirasjon til hvordan du kan gjøre mathverdagen til en fest uten at det trenger å koste dyrt.

Nå deler hun hva hun spiste til middag en hel uke i sommer med Godt:

Det er fortsatt litt av sommeren igjen i Oslo og jeg elsker det! Det betyr at man kan sitte på verandaen og spise ute i sola.

Mandag:

Kjøttfri mandag for min del. Jeg starter uka med pizza. Ingenting slår en hjemmelaget pizza! Lager en stor en med to forskjellige fyll. Jeg liker oliventapenade, tynne løkskiver og mozzarella, mens min bedre halvdel liker chorizo og mozzarella. Tynn italiensk bunn og innkokt tomatsaus. Greit at begge får det de liker.

Tirsdag:

Det er fortsatt sommer og det betyr reker. Jeg fikk tak i noen flotte ferske reker i dag og da er det bare å høgge innpå. Jeg serverer rekene sammen agurk, loff, sitron og hjemmelaget dillmajones. Den inneholder dill, dijonsennep, sitronsaft og ørlite hvitløk. Jeg lager majones med hele egg, for da blir resulatet alltid bra. Eggeplomme og eggehvite blandes sammen med ingrediensene med en stavmikser og så tykner du det hele med nøytral olje (for eksempel solsikkeolje). Hvorfor gjøre ting tungvint når det kan være så lett, så lett?

Onsdag:

Alene hjemme og fristelsen til å lage en svær skål popcorn tar overhånd. Jeg elsker popcorn, nemlig. Mine hjemmepoppede popcorn denne dagen inneholder rosmarin og flaksalt. Jeg setter meg på verandaen med en kald pils og kjempeskålen med popcorn. Bok og punk på anlegget. Nå er livet helt utmerket! Litt utpå kvelden melder behovet seg for ordentlig mat, så jeg snekrer sammen en deilig tunfisksalat med vaktelegg og resten av den supre dillmajonesen jeg lagde dagen før. Spansk kvalitetstunfisk, bløtkokte vaktelegg, avocado, paprika, agurk og flatfersken blandes til en perfekt salat. Litt karse på toppen og jeg er happy.

Torsdag:

Besøker Royal Marine for første gang. Dette er restauranten til Mona Halvorsen nede på Festningskaia. Stedet ligger badet i sol og det er helt herlig der! Vi får bord nærmest vannet og dette føles nesten kontinentalt. Finnes det virkelig slike steder i Oslo? Jeg bestiller husets spesialitet som er Fish’n Chips med hjemmelaget remulade. Milde Makrell, så godt! Perfekte pommes frites som er superfluffy inni og crispy utenpå. Hvitvin ble det også. For en aften! Sol i sommer-Norge!

Fredag:

Drar fram grillen. Kyllingvinger fra Stange (for jeg kjøper ikke kylling som har hatt det fælt mens den har levd) har marinert i 2 timer i Jack (Jack Daniels for de som velger å være formelle), brunsukker, soya, en haug med chili etc. etc. Så blir de grillet på min lille bærbare grill som jeg tar med ned i bakgården. Har ikke plass til grill på verandaen. Dessuten er det jo ikke akkurat smart å fyre opp en kullgrill på en bitteliten veranda midt i byen. Da blir det heller å gå opp og ned til fjerde etasje et par ganger. Kan jo trenge trimmen også egentlig, når jeg tenker meg om.

Saftige og herlig spicy kyllingvinger spises på verandaen med bakte potetbåter og tomatsalat. Love it! Sterke som ville satan, men utrolig velsmakende. Drikke: Øl og vin gjør fin!

Lørdag:

Nå har jeg jo tatt fram grillen, så da blir det helgrillet ørret med sitron og fennikel i buken. Lett å grille fisk. Lager tradisjonell agurksalat til og koker herlige, norske ferskpoteter. Dette er snaddemat! Hvitvin må til.

Søndag:

I dag er det meldt litt av hvert av vær. Skal jeg grille eller kommer det regn? Jeg tar sjansen. Spareribsene har ligget i marinade i to timer. Ananas og mørk rom er to av ingrediensene. Nå skal de tre timer på grillen. Jeg serverer dem med urtebakte ferskpoteter og en salat av eple og mango. Resten av marinaden blir til en kick-ass saus med masse sting. Syrlig, sterk og tropisk. Dropper alkohol til maten i dag. Isvann er fakisk godt, det også.

Kort oppsummert: Alt i alt har det vært en deilig matuke med stor variasjon i rettene. Litt mye grilling i helga, kanskje, men dette er jo typisk for sommeren.

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?