Oktoberfest er tilbake etter to år med pandemi

4. mai 2022Aktuelt
Nå skal det skåles igjen! Her fra den 186. Oktoberfest-feiringen i 2019.
Nå skal det skåles igjen! Her fra den 186. Oktoberfest-feiringen i 2019.
Foto: Matthias Schrader/AP

En av verdens største folkefester er tilbake. Skål!

Det råder liten tvil om at pandemien har lagt en demper på sosialisering og festligheter de siste to årene. Men nå har det blitt bestemt at selveste Oktoberfest i München skal avholdes igjen – for første gang på to år.

Oktoberfest er verdens største ølfestival, og skal gjennomføres uten noen former for restriksjoner i 2022, ifølge Reuters.

Münchens ordfører Dieter Reiter delte den lystige nyheten på en pressekonferanse fredag forrige uke.

– Festivalen vil foregå uten restriksjoner. Det vil forhåpentligvis gi masse glede til mange mennesker, sa ordføreren.

Avgjørelsen var dog ikke lett, da krigen i Ukraina gjorde ham usikker på om det var riktig å avholde feiringen. Han la også til at det er en mulighet for at folkefesten blir avlyst hvis pandemien blusser opp igjen.

Store folkemengder

Oktoberfest er ikke for den folkesky. Festivalen, som avholdes fra 17. september til 3. oktober, tiltrakk seg 6,3 millioner øltørste tyskere (og sikkert en del andre nasjonaliteter også) i 2019. Og de drakk rause 7,3 millioner liter øl, ifølge Food and Wine.

Matsiden skriver videre at avlysningen i 2020 var den første siden andre verdenskrig. Festivalen har blitt avlyst totalt 26 ganger gjennom historien, blant annet på grunn av kolerautbrudd.

Festivalen har sin opprinnelse i 1810, som en fest for å feire bryllupet mellom kronprinsen av Bayern og prinsesse Therese von Sachsen-Hildburghausen, ifølge Britannica. Før den etter hvert utviklet seg til en folkefest med mat og drikke – og til slutt rause mengder øl.

Også i Norge har det blitt avholdt Oktoberfest de siste årene, og det skal igjen avholdes på Youngstorget i Oslo i oktober.

Publisert: 04.05.2022 kl. 12:10


Finn flere artikler:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?