Esben Holmboe Bang åpner restaurant i Kina

18. januar 2019Aktuelt
TAR STEGET TIL KINA: Esben Holmboe Bang er kjøkkensjef på Maaemo i Oslo. Restauranten er Norges eneste med tre stjerner i Michelin-guiden. Foto: Janne Møller-Hansen/VG
TAR STEGET TIL KINA: Esben Holmboe Bang er kjøkkensjef på Maaemo i Oslo. Restauranten er Norges eneste med tre stjerner i Michelin-guiden. Foto: Janne Møller-Hansen/VG

Den nye restauranten skal etter planen åpne allerede på sensommeren i år.

Stjernekokken står bak restauranten Maaemo i Oslo, som har tre stjerner i Michelin-guiden – som Norges eneste. Nå tar Holmboe Bang steget ut av Norge, og åpner ny restaurant i byen Shenzen i Kina på sensommeren i år, skriver DN Smak.

Ifølge kokken skal den nye restauranten feire den «rike kinesiske matkulturen» med referanse til det norske kjøkken, og den skal romme om lag 30–40 gjester. Nyheten ble først sluppet på bloggen Anders Husa foodie stories.

Holmboe Bang sier til DN at den nye restauranten ikke skal bli en Maaemo 2.0, og at han ikke skal stå på kjøkken til hverdags – men at han i starten skal kvalitetssikre «at alt er som han ønsker».

Teamet i Shenzen vil blant annet bestå av Kevin Finch, som i dag er kjøkkensjef på den verdenskjente restauranten Atelier Crenn i San Francisco.

Flytter i Oslo

Nyheten om den nye Shenzen-baserte restauranten kommer noen måneder etter en annen stor Maaemo-nyhet – nemlig at stjernerestauranten flytter ut av de kjente lokalene i Schweigaards gate.

I februar 2020 åpner de dørene i nye lokaler i Bjørvika.

– Å flytte Maaemo er veldig skummelt. Restauranten er hele mitt liv og tar all min tid. For meg er kreativitet å tørre å fornye seg, selv om det betyr store endringer, og da er flytting en naturlig beslutning, sa Holmboe Bang da.

Publisert: 18.01.2019 kl. 10:34


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?