Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.

På Godt finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Godt skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Godt penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Godt, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

Dekk bordet som på fransk bistro

4. oktober 2022Aktuelt
BON APPÉTIT: Dekk et hyggelig bord, server raus mat og la skravla gå.
BON APPÉTIT: Dekk et hyggelig bord, server raus mat og la skravla gå.
Foto: Produsenten
Hanna Haug Røset
Hanna Haug Røset

Ta med deg bistrofølelsen inn på kjøkkenet hjemme og inviter til hyggelige middagsselskaper i høst.

Når høstvindene kommer inn over landet, blir vi ekstra inspirert til å gjøre det litt ekstra koselig å være innendørs.

Aller helst skulle vi sittet på en fransk bistro med venner og familie hele høsten. Men du trenger ikke legge høstferien til Paris for å oppnå den samme stemningen.

Vi har latt oss inspirere og er klare for å ta med oss følelsen av uformell og intim restaurant inn på kjøkkenet.

For at det ikke skal føles ut som du befinner deg i en kulisse fra Hollywood-versjonen av Paris er det fint med en moderne vri. Velg de fargene du liker best og kombiner med ting du har fra før av og er glad i.

Et stilrent servise er et godt utgangspunkt for mange ulike borddekkinger. Miks og match med et mer spenstig servisedeler eller hold det enkelt og klassisk. Dette porselensserviset fra Pillivuyt er ovnsfast og kan tas direkte fra fryser til ovn. Praktisk og holdbart!

Få ting sier bistro som rutete duker. Er du skikkelig heldig finner du en på loppemarked og hvis ikke finnes det mange varianter i butikkene – fra smårutete pasteller til klassiske store ruter i rødt og hvitt. Denne varianten synes vi passer ypperlig nå i høst.

Tøyservietter gjør det hele litt mer flott, men de trenger hverken være hvite eller nystrøket. En variant i lin kan godt være litt skrukkete og tåler godt både bruk og vask. Miljøvennlig er det også!

Dette stilrene bistrobestikket finnes i flere farger, blant annet denne nydelige blånyansen. Klassisk design med en moderne farge.

Uformelle og klassiske drikkeglass som er like fine til vann under middagen som til frokost.

Å lage mat til gjester om høsten er en drøm. Langtidskokte gryter, varmende supper og andre rustikke retter er raus og deilig mat, og dessuten lettvint for den som heller vil bruke tiden på å omgås med besøket. Å dekke et hyggelig bord får du også tid til!

I høst vil vi gjerne by på både fransk løksuppe, pasta med langtidskokt oksehaleragu og Svein Erik Renaas lasagne med ramsløk. Enkel, men raus mat det er vanskelig å mislike.

Mens dere venter på maten er det hyggelig å gi gjestene noe smått de kan begynne å bite i. Bak selv eller kjøp et godt surdeigsbrød. Server i en lekker brødkurv – som denne designklassikeren. Legg til pisket smør og gjestene blir garantert imponert!

En klassisk pepperkvern er en investering du har glede av så godt som daglig. Denne varianten fra bilprodusenten Peugeot går aldri av moten og er like fin på kjøkkenbenken som på spisebordet.

En emaljert støpejernsgryte er perfekt til høstens gryter og supper. En frisk farge gjør seg godt på bordet.

Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?