Lise Finckenhagens hverdagsfavoritter med fisk

25. september 2020Aktuelt
FISKEFAVORITTER: Sjekk hvordan du lager hjemmelagde fiskekaker, eller prøv deg på en enkel fiskecurry med nudler.
FISKEFAVORITTER: Sjekk hvordan du lager hjemmelagde fiskekaker, eller prøv deg på en enkel fiskecurry med nudler.
Foto: Sara Johannessen Meek

Kokke-Lise viser deg hvordan du lager hjemmelagde fiskekaker, ovnsbakte fiskepinner og en nydelig krydret fiskegryte.

Duften av nystekte fiskekaker er selve duften av en deilig fiskemiddag hele familien elsker. Og ja, aller best er de helt nystekte. Gjerne stekt over god varme sånn at kakene nesten får en «sprø» skorpe, og med en farse som nærmest sufflerer i pannen (hever og breier seg litt ut, og gjør seg ekstra luftige og saftige). Ååååh, det er fiskekaken sin det!

Farsen til fiskekakene lager du raskt og enkelt i en hurtigmikser, eller du kan kverne fisken grovt og røre alt sammen for hånd. Selv er jeg glad i å bruke sei, da blir riktignok ikke farsen helt blendahvit (ikke at det har så voldsomt mye å si), men du får en knallgod farse.  Og her kan du egentlig mikse og trikse etter egne preferanser. Hvitløk og purre er en suveren klassiker, men føl deg fri til å smake til farsen etter egne preferanser. Å tilsette litt skalldyr som reker eller krabbe, er også en mulighet som er verdt å teste ut.

Det eneste du skal være litt obs på er frossen fisk. Selv om ingrediensene gjerne skal være iskalde når du begynner med farsen, vil fisk som har hatt et kortere eller lengre opphold i fryseren miste mye av «bindeevnen» - noe som igjen kan føre til vassen og i verste fall en farse som skiller seg – og det er det fint å unngå. Lag heller en raus porsjon når du først er i gang, og frys ned de ferdige fiskekakene.

Hjemmelagde fiskepinner er også en sikker vinner. Denne gangen har jeg stekt dem i ovnen for enkelhetens skyld. Ved å riste brødsmulene (til paneringen) litt på forhånd sikrer du dessuten et jevnt og gyllent resultat. Smart, ikke sant? Litt majones sammen med egget (som er limet til smulene) gir både smak og en saftig liten «polstring» rundt fisken. Det tror jeg den setter stor pris på.

Og skulle det være en dag det ikke er tid til verken farselaging eller panering, er det alltid godt med en superenkel fiskegryte med rød curry, kokos og nudler.

Publisert: 25.09.2020 kl. 11:22


Finn flere artikler:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?