Til hovedinnhold

Vis meg din taco, Reneé Fagerhøi

23. oktober 2020Aktuelt
ERFAREN KOKK: Renée Fagerhøy driver Bula Bistro i Trondheim.
ERFAREN KOKK: Renée Fagerhøy driver Bula Bistro i Trondheim.
Ole Martin Wold
Åsa H. Aaberge
Åsa H. Aaberge
Journalist

– Vi kjører taco søndag eller mandag her i huset. Kaller det kokkehelg, sier den prisbelønte kokken Reneé Fagerhøi. Til tacoen fyller hun glasset med bobler og lar «Mac Gyver» stå for underholdningen.

I denne spalten snakker vi med matglade kjendiser og kokker om hele Norges fredagsfavoritt, og får dem til å avsløre hvordan deres taco ser ut! Neste kvinne ut er Reneé Fagerhøi, som driver restauranten Bula Bistro i Trondheim. Bruker hun posekrydder som Bent Stiansen eller har larver i tacoen, som Kia Vejrup?

– Jeg innser at jeg sikkert kommer til å høres mega-pretensiøs ut når jeg
svarer på disse spørsmålene, sier Fagerhøi, som blant annet har vunnet «Top Chef» og i høst skal være dommer i NRK-programmet «Familiekokkene».

Hun fortsetter:

– Men som fagperson og kokk så er jeg opptatt av mat som er laget på skikkelige råvarer, mat som har masse «punchy» smak og gode teksturer. Kommer aldri til å klare å gi et enten eller svar, haha.

– La oss starte tacospørsmålene: Tortillas eller skjell?
Jeg er ikke en enten eller type, jeg er mer av typen: ja takk begge deler. Jeg er glad i å lage hjemmelagde lefser på maismel, disse er gode å fritere for sprø tostadas. Men jeg synes heller ikke man skal utelukke tykke fluffy hvete tortillas.

– Med to kokker i hjemmet, hvem har taco-ansvar hjemme hos dere?
Annenhver gang.

– Klassisk fredagstaco eller taco midt i uken?
Som kokk som driver en restaurant som primært er åpent på kveld, er fredagskveld alltid arbeidskveld. Derfor kjører vi taco søndag eller mandag her i huset. Vi kaller det kokkehelg!

WORK IT: Fagerhøy på jobb på Bula Bistro i Trondheim.
WORK IT: Fagerhøy på jobb på Bula Bistro i Trondheim.
Lokkhaugfoto

– Kjøttdeig eller vegetar?
Er glad i ulike taco varianter både med kjøtt, fisk, skalldyr og vegetar. Lager nesten alltid en spicy og syrlig bønnedipp til taco, super digg! For meg er smak og tekstur viktig, hvilket type protein det er ofte ikke så viktig.

– Hjemmelaget eller ferdig salsa?
– Pico de gallo, så sykt enkelt og digg å lage selv. Min «go to» salsa.

– Ferdigrevet ost eller rive ost selv?
Uten tvil rive selv!

– Bruke 45 kroner på avokado selv om den ene sannsynligvis er brun
inni, eller ikke?
– Jeg vet hvordan man skal kjenne på en avokado, så kjøper ikke brune. Men jeg synes det er viktig å tenke på miljøaspektet med avokado. Avokadoen er den nye scampien!

– Posekrydder eller hjemmelaget krydder?
– Jeg tipper at 90 prosent av alle stekepanner i norske hjem stinker tacokrydder hvis du varmer en stekepanne hos noen. Den lukten og smaken av ferdig kryddermiks setter seg i absolutt alt, helt sykt. Foretrekker å krydre selv.

– Nachos on the side eller ikke?
– Sier aldri nei til nachos!

– Lettrømme eller seterrømme?
Rørosrømme.

– Hva drikker du til taco?
– Hverdagsbobler eller andre bobler. Aka. Farris eller champagne.

– Hva med litt mango, da?
Hell yes!

– Hva er ingrediensen du ikke klarer deg uten?
– Finsnittet isbergsalat, ost og en god salsa.

– Hva er den perfekte taco-underholdningen?
– En god gammel episode av Mac Gyver. Ellers så har jeg blitt veldig fan av «The Boys» passer godt til en tv middag.

– Hvem spiser du helst tacoen med?
Mannen min. (Kokk Thomas Borgan journ.anm.)

– Beskriv din ULTIMATE TACO?
– Nystekt maistortilla på fersk masa, finsnittet isbergsalat, syltet løk, pico de gallo, queso fresco (ost), grillede ferske reker i gode krydder, koriander, crema, lime og hot saus. Litt jålete kokkesvar kanskje, men «jeeeez» så godt!

Publisert: 23.10.2020 kl. 13:22
Oppdatert: 23.10.2020 kl. 15:39


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?