Til hovedinnhold

Godt-redaksjonens beste lockdown-tips

FARGEFEST: Start dagen med en deilig og fargerik frokost, og unn deg litt ekstra tid. Det er ekstra viktig å ta godt vare på seg selv nå.
FARGEFEST: Start dagen med en deilig og fargerik frokost, og unn deg litt ekstra tid. Det er ekstra viktig å ta godt vare på seg selv nå.

Ikke gi opp, men gjør hverdagsmaten til en fargefest og unn deg alt det beste du kan tenke deg!


Nå som vi endelig så lyset i enden av tunnelen, så kom det vi minst hadde ønsket oss.

Men er det én ting vi kan sørge for å gjøre, når vi først nå skal holde oss hjemme, så er det å kose seg som best vi bare kan.

Kanskje er du som oss, litt lei av all kokkeleringen og kjenner at mativeren som skylte inn over hele landet i mars i fjor, har forduftet? Fortvil ikke, det finnes alltid gode matråd!

God start

Et av våre beste tips; start alltid dagen med en fristende frokost. Kanskje du skal bruke kvelden på å lage en granola- som denne med smak av salt karamell – så kan du glede deg til å smake på den i morgen tidlig?

Å toppe havregrøten med deilig frukt i friske farger kan kanskje hjelpe på humøret? Eller hva med å presse appelsinjuice eller limonade selv? Appelsinene er skikkelig gode nå, og Amalfi-sitronene, som er kjent for å være blant verdens beste sitroner, er i sesong. Supergodt i limonade, og det gir jo litt sommerfølelse, som mange av oss lengter etter.

La deg også inspirere av kjendisenes frokostfavoritter her.

GLEDE: Det skal ikke alltid mer til enn litt avokado og egg, eller yoghurt med sitrus, for en gledelig start på dagen. Godt med vitaminer er det også.
GLEDE: Det skal ikke alltid mer til enn litt avokado og egg, eller yoghurt med sitrus, for en gledelig start på dagen. Godt med vitaminer er det også.

Er du som oss avhengig av god kaffe, anbefaler vi å legge tid og litt penger på skikkelig god kaffe hjemme. Sjekk med ditt lokale brenneri, kanskje de til og med kan levere nymalte bønner hjem i disse tider?

Savner du steamet melk, kan du ta en titt på dette tipset.

Bak deg glad

Unn deg ferskt hjemmebakt brød eller rundstykker, bare lukten kan gi deg litt mer harmoni. Hev du deg ikke på surdeigsbølgen i forrige nedstengingsrunde, så kan du benytte sjansen nå.

Surdeigskolen Episode 1 - Slik lager du eltefritt landbrød

Er du litt mer utålmodig av deg – så kan du heller forsøke deg på en focaccia, kanskje til og med en blomster-focaccia som ble en stor «greie» i fjor vår.

En focaccia går raskere å lage enn du tror, og igjen, fargerik mat gjør noe med humøret.

Enkelt men godt!

DIP OG DYPP: Deilig brød og kremet dip er hverdagsluksus, det.
DIP OG DYPP: Deilig brød og kremet dip er hverdagsluksus, det.

Apropos fargerik mat, vi skal ikke legge skjul på at vi elsker dipper. Det kan være fargerikt, raskt, enkelt og smakfullt. Og perfekt om du er litt matlei.

Kutt opp grønnsaker, focaccia, kjør på med favorittchipsen eller bruk knekkebrød, og dipp i vei! Lise Finckenhagen deler her oppskriften på noen av våre favoritter.

Har du fått med deg tortilla-brette-tipset? Perfekt om du er lei av brødskrivene på hjemmekontoret! Under finner du flere tips til hvordan du med enkle grep kan «uppe» hjemmelunsjen.

LUKSUS: Unn deg alt det beste du kan tenke deg, for eksempel en lobster roll med alt!
LUKSUS: Unn deg alt det beste du kan tenke deg, for eksempel en lobster roll med alt!

Dekk opp til fest

La hverdagsmiddagen være en fest. Dekk opp med fint servise, duk, servietter, levende lys og for all del – ikke spar på råvarene! Om du har mulighet, dette er den perfekte tiden på året å fråtse i sjømat. Er det en gang i livet du skal unne deg en skikkelig luksus-sandwich med hummer, så er det nå. Sjekk med lokale fiskere, eller gå til din lokale fiskedisk.

Og, skreien, vi må ikke glemme den! Nå er det høysesong.

Eller, lag en temakveld! Er det en ting vi nå savner så mye at vi nesten ikke orker tenke på det, så er det å kunne reise. Hva med en meze-kveld? Eller gå «all in» på en italiensk pizza-aften.

La deg inspirere av saken under, og disk opp til en helkveld med mat fra det landet du savner mest akkurat nå!

FRISTENDE: Lag mange småretter, som disse meze-rettene og la deg friste av fargene.
FRISTENDE: Lag mange småretter, som disse meze-rettene og la deg friste av fargene.

Bestill hjem

Er du skikkelig kjøkkenlei, så bestill heller inn deilig take away, eller restaurant-kit fra dine lokale restauranter.

En av årets store trender er spådd til å bli at vi får stadig flere og bedre restaurant-kit som vi kan gjøre siste finishen på hjemme. En slags hybrid mellom takeaway og de tradisjonelle matkassene.

På den måten støtter du også de lokale stedene, som nå sliter.

KIT: Restaurantmat hjemme får du vet å bestille kit fra din lokale restaurant. Varm opp og lag festbord. Disse rettene er fra Katla i Oslo.
KIT: Restaurantmat hjemme får du vet å bestille kit fra din lokale restaurant. Varm opp og lag festbord. Disse rettene er fra Katla i Oslo.

Og sist, men ikke minst, gjør som våre naboer – gå i gang med fastelavnsbaksten nå!

pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?